Ankara'nın önceki adını Ankaralılar bile bilmiyor! Duyunca sizler de çok şaşıracaksınız

Ankara'nın önceki adını Ankaralılar bile bilmiyor! Duyunca sizler de çok şaşıracaksınız
Ankara'nın bundan önceki adı birçok kişi tarafından merak konusu olurken arama motorları üzerinde ''Ankara'nın önceki adı neydi?'' sorusunun yanıtı araştırılmaya devam ediliyor.

Ankara tarihi ile vatandaşların dikkatini çekerken Başkent Ankara'da daha önce hiç bilinmeyen bilgiler gündeme gelmeye devam ediyor. Ankara'nın tarihiyle ilgili konular araştırılmaya devam edilirken özellikle de birçok Ankaralının bile bilmediği konulardan birisi Ankara'nın önceki adı oluyor.

Ankara'nın bundan önceki adı birçok kişi tarafından merak konusu olurken arama motorları üzerinde ''Ankara'nın önceki adı neydi?'' sorusunun yanıtı araştırılmaya devam ediliyor. Ankara ile ilgili her türlü bilgi vatandaşlar tarafından merak edilirken Ankara'nın tarihteki diğer adı merak konusu oldu.

ANKARA'NIN ÖNCEKİ ADINI DUYUNCA ŞAŞIRACAKSINIZ!

Türkiye'de her ilin şu an bilinenin aksine başka bir adı bulunur. Ankara'nın bundan önceki adı birçok kişi tarafından merak edilirken Ankara'nın adı Ankara olmadan önce neydi birçok kişi tarafından merak edildi. Peki Ankara'nın önceki adı neydi?

Ankara'nın bundan önceki adının kaynağı kesin olarak bilinmemekle birlikte kesin bilgiye dayalı değildir. Günümüze kadar kulaktan kulağa gelen bilgiler doğrultusunda Ankara'nın önceki adının Ancyre, Engüriye, Engürü, Angara, Angora olarak anıldığı söylenmektedir.

İSMİ PEK ÇOK KEZ DEĞİŞMİŞTİR!

Ankara adının kaynağı kesin olarak bilinememektedir. Belgelere dayanmayan ve günümüze kadar gelen söylentilere göre tarihte bahsedilen ilk adı Galatlar tarafından verilen ve Yunanca "çapa" anlamına gelen Ankyra’dır. Bu isim zamanla değişerek Ancyre, Engüriye, Engürü, Angara, Angora ve nihayet Ankara olmuştur.

Ankara Helenistik Dönem'de Galat boylarından Tektosag’ların başkenti olan Ankara, Roma Dönemi'nde taşra örgütünün başkenti, Bizans Dönemi'nde imparatorların konakladığı önemli bir kent, Osmanlı döneminde ise Anadolu Eyaleti’nin merkezi olmuştur.