Ankara'nın bu ilçelerinde evi arsası olanlar yaşadı! Yatırımcılar gözüne kestirdi buralar çok değerlenecek

Ankara'nın bu ilçelerinde evi arsası olanlar yaşadı! Yatırımcılar gözüne kestirdi buralar çok değerlenecek
Gün geçtikçe piyasada durumlar dalgalanmalı gitmeye devam ediyor. Vatandaşların yatırım aracı olarak gördüğü şeylerden birisi arsa olurken bir diğer ise konut oluyor.

Piyasa her geçen gün fiyatlar artmaya devam ederken vatandaşlar da gelecek yönlü yatırımcılarını yapmaya devam ediyor. Özellikle de vatandaşlar son dönemlerde yatırımcılarını arsa veya konut şeklinde kenarda tutarken Ankara'nı bu yerlerinde evi olanlar resmen yaşadı.

Gün geçtikçe piyasada durumlar dalgalanmalı gitmeye devam ediyor. Vatandaşların yatırım aracı olarak gördüğü şeylerden birisi arsa olurken bir diğer ise konut oluyor. Türkiye'de konut satış fiyatları 2019 yılının ilk 6 ayında yüzde 7,73 düşüş gösterdi, 2020 yılının ilk 6 ayında ise yüzde 8,59 arttı.

ANKARA'DA BURADAN YERİ OLANLAR PARA SAYACAK!

Türkiye'de konut ve arsa piyasasında fiyatlar her geçen gün artmaya devam ederken Ankara'nın en çok değer kazanan ilçeleri de belli oldu. Özellikle de bu ilçede evi, arsası olan vatandaşların yaşadığı belirtildi. Ankara'nın en çok değerlenen ilçeleri ise merak konusu oldu.

Türkiye'de konut satış fiyatları 2019 yılının ilk 6 ayında yüzde 7,73 düşüş gösterdi, 2020 yılının ilk 6 ayında ise yüzde 8,59 arttı. Ankara’da en çok değer kazanan ve ilgi çeken ilçeler ise Etimesgut, Gölbaşı, Çubuk, Çankaya ve Akyurt oldu.

Endeksa verilerine göre, Ankara’da konut fiyatlarında 2019 yılının ilk 6 ayında yüzde 5,11 oranında azalırken, 2020 yılının ilk 6 ayında yüzde 7,99 artış yaşanırken Ankara’da en çok değer kazanan ve ilgi çeken ilçeler ise Etimesgut, Gölbaşı, Çubuk, Çankaya ve Akyurt olarak öne çıktı.

ANKARA'DA BU İLÇELER ÇOK DEĞERLENECEK!

Başkent'te yatırım yapmak isteyen vatandaşlar konut ya da arsalarını hangi ilçeden almaları gerektiği konusunda kararsız davranırken Ankara'da en çok değerlenen ilçeler sıralaması belli oldu. Son dönemlerde düşen satışlarla ilgili konuşan Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt “Aralık 2019’da Türkiye genelinde rekor seviyede konut satışı gerçekleşmiş, sektör 2020 yılına da çok iyi başlamıştı. Ülkemizde pandeminin etkisinin görülmeye başlandığı Mart ayı ortalarından itibaren başta bahçeli ve müstakil ikincil konutlar olmak üzere konut talebinde artış görüldü. Artan talep ile birlikte talep edilen konut satış fiyatında da artış görüldü, fakat pazarda bu artışı karşılayacak işlem olmadığı için değer artışı o kadar yüksek seviyede gerçekleşmedi. “ dedi.