Ankara'nın 6 Bölgesinde Aniden Bastıracak! Uyarılar Yapıldı

Ankara'nın 6 Bölgesinde Aniden Bastıracak! Uyarılar Yapıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, Ankara ve çevresinde akşam saatlerine kadar kuvvetli gök gürültülü sağanaklar bekleniyor, bu nedenle olası olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, Ankara'nın Gölbaşı, Çankaya, Etimesgut, Sincan, Haymana ve Bala ilçelerinde akşam saatlerine kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor. Bu durum ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara neden olabileceğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Aynı şekilde, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Kırıkkale, Bolu'nun doğusunda da yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanaklar görülebileceği öngörülmektedir. İstanbul'da da benzer şekilde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanaklar beklenmektedir.

Bu durumlar, sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuz etkiler yaratabileceğinden, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.