Ankara'da 'Yedi Bölgede Türk Mutfağı' Sergisi Gerçekleşti!

Ankara'da 'Yedi Bölgede Türk Mutfağı' Sergisi Gerçekleşti!
Emine Erdoğan'ın ev sahipliği yaptığı sergide, Türkiye'nin coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik dijital deneyim alanlarında davetlilere sunuldu.

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı' sergisi açıldı.

Ankara'da gerçekleşen sergi etkinliği oldukça dikkat çekti. Emine Erdoğan'ın ev sahipliği yaptığı sergide, Türkiye'nin coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik dijital deneyim alanlarında davetlilere sunuldu.

EMİNE ERDOĞAN EV SAHİPLİĞİ YAPTI!

Sergide farklı bölgelere ait araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları sunuldu. 22 Mayıs tarihinde açılan serginin 1 ay boyunca ziyarete açık olduğu belirtildi. Sergiden oldukça keyif aldıklarını belirten ziyaretçiler herkesin görmesi gerektiğini ifade ettiler.

Her odada, Ankara Olgunlaşma Enstitüsünce hazırlanan bölgelere özgü el emeği yöresel ürünler, objeler ile coğrafi güzellikler ve tasarımlara ait maketler bulunuyor. Aynı zamanda her bölümde o yöreye ait lezzetler ekranlara yansıtılarak, bölgelerin mutfak kültürleri ziyaretçilere tanıtılıyor.

1 AY BOYUNCA ZİYARET EDİLEBİLECEK!

Öte yandan vatandaşlar, Emine Erdoğan'ın himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabını da inceleme imkanı buluyor. Kitapta, 7 bölgeye ait çok sayıda yöresel lezzetin ayrıntılı tarifleri bulunuyor.