Ankara'da sanayi sitesinde dolandırıcılık operasyonu: 16 gözaltı

Ankara'da sanayi sitesinde dolandırıcılık operasyonu: 16 gözaltı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Şaşmaz Sanayi Sitesi'ndeki iş yerlerinde internetten verdikleri ilanlarla tamir ve parça değişimi için anlaştıkları kişileri dolandırdıkları iddiasıyla 16 şüpheli gözaltına alındı.

Şaşmaz Sanayi Sitesi'nde hileli işlemlerle dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü ekiplerinin harekete geçtiği belirtildi.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak", "nitelikli dolandırıcılık", "yağma", "güveni kötüye kullanma", "nitelikli hırsızlık", "resmi belgede sahtecilik", "kasten yaralama", "mala zarar verme", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından aranan 23 şüphelinin 16'sının gözaltına alındığı bildirildi. Firari olan 3 kişi için yakalama çalışmalarının devam ettiği, bazı şüphelilerin yurt dışında veya cezaevinde olduğu belirtildi. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise 1 milyon 200 bin lira, 4 ruhsatsız tabanca, 225 fişek ve 3 pompalı tüfek ele geçirildi.