Ankara'da Sağanak Yağış Etkili Oldu

Ankara'da Sağanak Yağış Etkili Oldu
Ankara'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak günlük yaşamı olumsuz etkilerken, cadde ve sokaklar suyla doldu, bazı ev ve iş yerlerini de su bastı.

Akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde meydana gelen yağış nedeniyle birçok altgeçit ve cadde-sokaklar su birikintileri ile dolup taştı. Trafikte ilerlemekte zorlanan sürücülerin yanı sıra bazı araçlar da suya gömüldü. Yağışa hazırlıksız yakalanan Çankaya, Ulus, Keçiören, Mamak, Altındağ, Yenimahalle ve Elmadağ gibi ilçelerdeki vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ayrıca, birçok ev ve iş yerinde su baskınları yaşandı ve belediye ekipleri suyun tahliyesi için çalışmalara başladı.

Yetkililer, sürücülerin zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Sincan ilçesi Menderes Mahallesi Alparslan Caddesi'nde yaşanan feci olayda, yağmurdan korunmak isteyen 2 kişi, 10 metreye 5 metre ölçülerindeki bir tabelanın altına sığındı. Ancak fırtınanın etkisiyle yerinden kopan tabela, sığındıkları kişilerin üzerine düştü.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Ayşe Yavuz (20) adlı kadının olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralı diğer kişi ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.