Ankara’da Orta Doğu ve Kuzey Afrika Sendikaları Çalıştayı düzenlendi

Ankara’da Orta Doğu ve Kuzey Afrika Sendikaları Çalıştayı düzenlendi
Orta Doğu ve Kuzey Afrika Sendikaları Çalıştayı, Eğitim-Bir-Sen’in ev sahipliğinde Ankara'da yapıldı. Çalıştayda, eğitim sendikaları ile özgür dünya arasındaki ilişkilerin önemine dikkat çekildi.

Ankara’da Eğitim-Bir-Sen’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Orta Doğu ve Kuzey Afrika Sendikaları Çalıştayı, 13 ülkeden 20 sendika ve bir bölgesel örgütün katılımıyla büyük bir buluşmaya sahne oldu. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, açılış konuşmasında eğitimciler ve sendikaların adil bir dünya oluşturmadaki kritik rolünü vurguladı. Yalçın, 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden insanlık suçlarına, özellikle İsrail'in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırıma dikkat çekti. Ayrıca, son 30 yılda yaşanan küresel değişimlerin başlangıçta umut vaat ettiğini, ancak günümüzde emperyalizmin bir aracı haline geldiğini ifade etti.

Arap Eğitim Örgütü Başkanı Cemal Hüsami ise özgür dünyanın, tarihin en çirkin soykırım görüntülerine kayıtsız kaldığını belirterek, eğitim sendikaları ile özgür dünya arasındaki ilişkilerin önemine dikkat çekti. Çalıştayda, “Güncel Uluslararası Dönüşümler Bağlamında Eğitim ve Sendikalar” teması altında, eğitimde sürekliliğin sağlanması, kriz dönemlerinde karşılaşılan zorluklar ve yapay zekânın eğitim üzerindeki etkileri gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Uzmanlar, sürdürülebilir ve yenilikçi sendikal eğitim ile dijital dönüşüm üzerine önemli değerlendirmelerde bulundular.