Ankara'da ev sahiplerine kötü haber ulaştı! Artık hem kira hem vergi zamlanacak bundan kaçış yok

Ankara'da ev sahiplerine kötü haber ulaştı! Artık hem kira hem vergi zamlanacak bundan kaçış yok
Ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren yeni düzenleme TBMM'ye geliyor. Meclise gelecek düzenleme ile kira vergilerinin artırılması bekleniyor.

Yaşanan yeni gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken hem ev sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiren zam haberi merak konusu oldu.

Ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren yeni düzenleme TBMM'ye geliyor. Meclise gelecek düzenleme ile kira vergilerinin artırılması bekleniyor. AK Partili vekillerin üzerinde çalıştığı ve Haziran ayında meclise gelmesi beklenen düzenleme ile Haziran ayında başında meclise düzenleme gelecek. Gelecek düzenleme ile kirada 33 bin liralık istisna kalkıyor.

HEM EV SAHİPLERİ HEM KİRACILARA ZAM!

Türkiye'de hem ev sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiren düzenlemeler gündeme gelirken bu defa oldukça can sıkıcı bir gelişme aktarıldı. Meclis'e gelecek yeni düzenleme ile birlikte evini kiraya verenler, bir yılda elde ettikleri kira geliri karşılığında indirim olmadan yüzde 15'ten yüzde 40'a kadar vergi verecek. Yeni vergi yükü, bu sene elde edilecek kira gelirlerinden itibaren başlatılacak.

Götürü gider yöntemini seçen ev sahiplerinin vergi matrahı her yıl artırılarak belirlenen muafiyet tutarında indiriliyor. Aynı zamanda gelecek düzenleme ile birlikte vergi muafiyetinin de kalkacağı ifade edildi. Muafiyetin kalkması ile birlikte 10 bin lira kira geliri elde edenler yılda 11 bin 560 lira yerine 18 bin 967 lira vergi verecek. Bununla birlikte ev sahiplerinin ödeyeceği vergi oranı yüzde 64 artacak.

VERGİYE ZAM GELECEK!

Aynı zamanda kirada yüzde 25 zam sınırının kalkması bekleniyor. Kirada yüzde 25 zam sınırının kalkması durumunda ise ev sahiplerinin kiracılara zam anlamında daha fazla yüklenmesi durumu gerçekleşecek.

Özellikle geçimini kira ile sağlayan ev sahiplerinin bunu yapması zorunlu gibi olacak. Evini düşük miktarda fiyata kiraya veren ev sahiplerine de ağır yük gelecek. Diyelim ki bir kişi 5 bin liraya evini kiraya verdi. Muafiyet nedeniyle bu kişi yılda 3910 lira vergi veriyordu. Ancak yeni düzenleme ile vergi 9 bin liraya çıkacak.