Ankara'da Besiciler, Koyunların Yaz Öncesi Kırpma İşlemlerini Yaptı!

Ankara'da Besiciler, Koyunların Yaz Öncesi Kırpma İşlemlerini Yaptı!
Besiciler, kırkım işlemiyle, aşı ve ilaçlarla hayvanlarını hastalıklara karşı da korumaya alıyor.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde besiciler hayvanların yaz öncesi kırpma işlemlerini yaptılar. Havalar git gide ısınmaya devam ederken besiciler küçükbaş hayvanlarının yünlerini kırkıp yaz öncesi bakımlarını yapıyor.

Hava sıcaklıklarının Türkiye genelinde artması ile birlikte besiciler harekete geçti. Sürü sahipleri, sıcakların artmaya başlamasıyla koyunların rahatlaması, et ve süt veriminin artması için yapılan kırkma işlemini yapmaya devam ediyor.

HAYVANLARIN KIRPMA İŞLEMLERİ YAPILIYOR!

Besiciler, kırkım işlemiyle, aşı ve ilaçlarla hayvanlarını hastalıklara karşı da korumaya alıyor. Çubuk ilçesinde besiciler, havaların iyice ısındığı bugünlerde küçükbaş hayvanlarının yünlerini kırkıp yaz öncesi bakımlarını yapıyor.

Besici Gürkan Mıhlı, AA muhabirine, havaların ısınmaya başlamasıyla koyunların rahat etmeleri için yünlerinin kırkıldığını ifade ederken şöyle konuştu;

"Kırkılmayan koyunlar sıcaktan dolayı iyi beslenemez ve et verimi düşer. Mayıs ile haziran aylarında kırkımlar yapılır. Havalar iyice ısınmadan bu işlemi yapmamız gerekiyor. El makasıyla kırkımları yapıyorum. Elektrikli olanlar var ama onları kullanmıyoruz."

Hayvanlardan elde edilen tüyü nasıl değerlendirdiklerini anlatan Mıhlı yünü yatak, yorgan ve yastıklarda kendi ihtiyaçları için kullandıklarını ifade etti.