Ankara yine kitlenecek! Meteoroloji tüm ANKARALILARI uyardı gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Ankara yine kitlenecek! Meteoroloji tüm ANKARALILARI uyardı gök gürültülü sağanak yağış geliyor
Son günlerde Ankara'da devam eden yağışın ne zaman sona ereceği merak edilirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Ankara hava durumu raporları paylaşıldı.

Ankaralılar haftanın ilk gününde Ankara hava durumu raporuna ilişkin detayları merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında Ankara hava durumu raporuna yer verilirken Ankaralılar için sarı kodlu yağış uyarısı yapıldığı görüldü.

Son günlerde Ankara'da devam eden yağışın ne zaman sona ereceği merak edilirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Ankara hava durumu raporları paylaşıldı. Gelen uyarı doğrultusunda bugün Ankara'da yağış beklendiği ifade edilirken Ankaralılar için sarı kodlu uyarı yapıldı.

TÜM ANKARALILARIN DİKKATİNE!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 Mayıs Ankara hava durumu tahminlerini paylaştı. Ankara için sarı kodla uyarı yapıldığı görüldü. Ankaralı vatandaşlar haftanın ilk gününde önlem amaçlı hava durumu araştırmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda vatandaşların tedbirli olması gerektiği ifade edilirken şu ifadelere yer verildi;

Yapılan son değerlendirmelere göre; Akşam saatlerine kadar Ankara ve Çankırı çevreleri, Kırıkkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ankara'da hava sıcaklığı ve rüzgar tahminini paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü şunları açıkladı;

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif ve orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.