Ankara merkezli FETÖ operasyonu: 6 gözaltı

Ankara merkezli FETÖ operasyonu: 6 gözaltı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üzerine yürüttüğü soruşturma kapsamında, Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) Giriş Sınavı'nda usulsüzlük yapıldığı tespit edilerek 6 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün PMYO giriş sınavlarında kullandığı yöntemleri belirlemişlerdir.

Yapılan çalışmalar sonucunda, 2006 ve 2007 yıllarındaki PMYO sınavları öncesinde, örgüt üyeleri tarafından sınav sorularının ele geçirilerek şüphelilere dağıtıldığı ve bu soruları alanların sınavı kazandığı ortaya çıkarıldı. Ankara merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonla birlikte, gözaltına alınan 6 şüpheli Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şüphelilerden biri olan polis memuru A.O'nun ifadesine göre, "örgüt abisi" N.Y, PMYO sınavından önce örgüt mensuplarına daha önce çıkmış soruları içeren kitapçıklar vererek soruları ezberlemelerini sağlamış ve sınavda bu soruların çıktığını belirterek yüksek puan alarak polis olduğunu iddia etmiştir. Diğer bir şüpheli S.Ş'nin ifadesine göre ise, örgütün üst düzey sorumluları tarafından kendisine verilen PMYO sınav sorularını lise öğrencilerine dağıtarak bu kişilerin sınavı geçmelerini sağlamışlardır.

Örgüt mensuplarının, polis okullarına yerleştirdikleri öğrencilerle sınav öncesi ve sonrası temaslarını sürdürdükleri ve öğrencilere örgüt toplantılarına katılmaları için telkinlerde bulundukları belirlenmiştir. Ayrıca, mezun olduktan sonra da öğrencilerin örgüt toplantılarına devam etmelerini ve maaşlarının bir bölümünü örgüte "himmet" adı altında aktarmalarını sağladıkları bildirilmiştir.