Ankara deprem risk haritası çıkarıldı! Ankara'da fay hattına bu ilçeler çok yakın

Ankara deprem risk haritası çıkarıldı! Ankara'da fay hattına bu ilçeler çok yakın
10 ilde yıkıma neden olan deprem sonrası Ankara’da oturanlar Ankara’da deprem riski olan ilçeleri araştırmaya başladı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaşanmasının ardından Türkiye deprem konusunda korkularını yeniden açığa çıkarırken vatandaşlar oturdukları ilin deprem risk haritasını büyük bir merakla araştırmaya devam ediyor. Ankara'da deprem riski olan ilçeler merak edilirken aynı zamanda hangi ilçelerden fay hattı geçtiği de araştırma konusu oldu.

10 ilde yıkıma neden olan deprem sonrası Ankara’da oturanlar Ankara’da deprem riski olan ilçeleri araştırmaya başladı. Vatandaşlar yaşadıkları ilin deprem riskini araştırmaya devam ederken Ankaralılar arama motorları üzerinde ''Ankara deprem riski var mı?'' sorusunun yanıtını aratmaya başladı. Peki Ankara deprem riski var mı? Ankara'da hangi ilçelerden fay hattı geçiyor?

ANKARA'DA BU İLÇELERDEN FAY HATTI GEÇİYOR!

Depremlerde 29 bin 605 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Yaşanan can kaybının ardından Ankara deprem risk haritası araştırılmaya devam ediliyor.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından İstanbul'da büyük bir deprem yaşanması beklenirken Ankaralılar da araştırmalarını yapmaya devam ediyor. Ankara Türkiye Fay Hattı haritasına bakıldığında 3. ve 4. deprem bölgesi olarak görülüyor. Ankara Fay Hattı şehrin altından geçmese de Ankara'nın sınır ilçelerinin birçoğu fay hattında yer alıyor.

EN RİSKLİ İLÇE DEMETEVLER

Ankara'nın kuzeyinde 1. derece deprem bölgesi olan Kuzey Anadolu Fay Hattı, güneydoğusunda Kırşehir Keskin Fay Hattı ve Haymana bölgesinde ise Bala'nın altındaki küçük fay hatları bulunuyor. Bu fay hatlarının bulunduğu konum nedeniyle Ankara'da deprem riski barındıran iller arasında yer alıyor.

Araştırmacılar Ankara'daki en riskli bölgenin Demetevler bölgesi olduğunu ifade ederken Ankara'nın kuzeyindeki Çamlıdere, Kazan ve Kızılcahamam'da risk içeren bölgeler arasındadır.