44. ‘Geleneksel Çamlıdere Aluçdağı Yağlı Güreşleri Festivali’ coşkuyla gerçekleştirildi

44. ‘Geleneksel Çamlıdere Aluçdağı Yağlı Güreşleri Festivali’ coşkuyla gerçekleştirildi
Çamlıdere Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Çamlıdere Aluçdağı Yağlı Güreşleri Festivali bu yılda 12-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi.

44. Çamlıdere Aluçdağı Yağlı Güreşleri Festivali, Çamlıdere Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen geleneksel bir etkinlik olarak 12-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Festival, üç gün boyunca zengin bir programla katılımcılara unutulmaz deneyimler sundu.

Festival, 12 Temmuz Cuma günü ilçe protokolü ve Çamlıdereli vatandaşların yoğun katılımıyla başladı. Mehter takımının eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşü, festivalin coşkulu açılışını gerçekleştirdi. Ayrıca, Toplu Sünnet Şöleni ve mevlit programı da günün etkinlikleri arasında yer aldı.

13 Temmuz Cumartesi günü, Çamlıdere Yaylası Gölpark yanında her yıl düzenlenen geleneksel “Sinsin Gecesi” gerçekleştirildi. Bu özel gecede, yerel sanatçılar Galip Poyraz Çeli̇kel ve Ömer Çakmak tarafından konser verildi ve vatandaşlar festival atmosferinin tadını çıkardı.

Festivalin son günü olan 14 Temmuz Pazar günü, Aluçdağı Milli Parkı'nda düzenlenen yağlı güreş müsabakaları ile son buldu. Ata sporlarından biri olan yağlı güreşler, izleyicilere büyük bir heyecan yaşattı.