10 Defa Müfettiş Gönderildi! Ankara Büyükşehir Belediyesi TOGO Kuleleri Sorunu

10 Defa Müfettiş Gönderildi! Ankara Büyükşehir Belediyesi TOGO Kuleleri Sorunu
2019 yılından bu yana Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 10 defa müfettiş gönderilse de henüz bir sonuç çıkmaması dikkat çekti.

TOGO Kuleleri sorunu Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sıkıntı yaşamasına neden oluyor. 2019 yılından bu yana Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 10 kez müfettiş gönderildi.

2019 yılından bu yana Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 10 defa müfettiş gönderilse de henüz bir sonuç çıkmaması dikkat çekti. Şimdiye dek soruşturma izni çıkmaması dikkat çeken detaylardan birisi oldu.

TOGO KULELERİ KRİZİ DEVAM EDİYOR!

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) bir dönem milletvekili olan ve ATO eski Başkanı Sinan Aygün’ün sahibi olduğu Ankara’daki TOGO kuleleri ile ilgili tartışmalar sürmeye devam ederken bu noktada yaşanan gelişmeler dikkat çekti. Kulenin planlarının mahkeme kararı ile iptal edilmesi sonrası üstü üste yapılan itirazlar ve incelemeler ile birlikte süreç kısır döngüye girildi.

Cumhuriyet gazetesinden Emirhan Çoban’ın haberi doğrultusunda; Sinan Aygün’ün verdiği dilekçeler ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 10 defa müfettiş gönderildi. 2019 yılından bu yana Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 10 defa müfettiş gönderildiği açıklandı.

10 DEFA MÜFETTİŞ GÖNDERİLDİ!

2019 yılından bu yana benzer incelemeler sonrası soruşturma izni verilmemesine rağmen müfettişler defalarca inceleme yaptı. Mayıs ayında yapılan incelemeler ile birlikte belediyede toplam 10 defa müfettişler inceleme yaptı.

Aygün’ün aynı konulardan verdiği dilekçeler üzerine sürekli olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne müfettiş gönderilmesi ''siyasi baskı'' söylentilerinin doğmasına neden oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde 2019 yılından bu yana sekiz kez mülkiye, bir kez adalet, bir kez de Devlet Denetleme Kurulu müfettişi olmak üzere 10 müfettişin inceleme yaptığı ortaya çıktı.