1. İlk bilgisayar faresi ahşaptan yapılmıştı ve tek düğmesi vardı. Bu ilkel cihaz artık birden fazla düğme ve özelliğe sahip gelişmiş ergonomik tasarımlara dönüştü.
2. Ortalama bir kişi günde 6 saatten fazla bir süreyi bilgisayar, telefon veya TV ekranlarına bakarak geçirir. Bu, uyanık kaldığımız saatlerin neredeyse üçte birine denk geliyor.
3. Dünyanın ilk web sitesi hâlâ yayında ve orijinal URL'sinden erişilebilir durumda. 1991 yılında Tim Berners-Lee tarafından oluşturuldu ve World Wide Web projesi hakkında bilgiler içeriyordu.
4. İlk cep telefonu görüşmesi 1973 yılında Motorola mühendisi Martin Cooper tarafından yapıldı. Bu çığır açan teknolojinin potansiyelini sergilemek için rakip bir şirkete çağrı yapıldı.
5. İnsan beyni 2,5 milyon gigabyte'a eşdeğer bilgiyi saklama kapasitesine sahiptir. Bu şimdiye kadar yazılan her kitabı saklamak için fazlasıyla yeterli!
6. İlk web kamerası 1991 yılında Cambridge Üniversitesi'nde bir cezveyi izlemek için kullanıldı. Öğrencilerin masalarından kalkmadan kahvenin hazır olup olmadığını kontrol etmelerine olanak sağladı.
7. Dünyanın ilk 1TB sabit diski 2007 yılında oluşturuldu. Günümüzde en büyük sabit disk 16.000 saatlik HD videoya eşdeğer olan 100 TB'a kadar veri tutabilmektedir.
8. İlk bilgisayar virüsü 1983 yılında oluşturuldu ve adı "Elk Cloner"dı. Disketler aracılığıyla yayıldı ve virüslü bilgisayarlarda komik bir mesaj gösterdi.
9. İlk kısa mesaj 1992 yılında Neil Papworth adlı 22 yaşındaki bir mühendis tarafından gönderildi. Üzerinde sadece "Mutlu Noeller" yazıyordu ve Vodafone yöneticisinin telefonuna gönderildi.
10. İlk dijital kamera 1975 yılında üretildi ve ağırlığı 8 kilo gibi çok büyük bir ağırlığa sahipti. Günümüzde avucumuza sığabilen ve yüksek kalitede fotoğraf çekebilen kameralarımız var.