Uzmanlar Uyardı! Zamanı Geldi Artık Bunu Yapmayın

Uzmanlar, bugün itibarıyla Afrika sıcaklarının ülkemizde etkili olacağını ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini uyarıyor.

Uzmanların uzun süredir uyardığı Afrika sıcakları bugün itibarıyla tekrar başlıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel tahminlerine göre, ülkemizin kuzeydoğu bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Öğleden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülmesi öngörülüyor. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık olacak.

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece artması ve genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden esmesi, Akdeniz kıyıları ve güneydoğu bölgelerde ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olması tahmin ediliyor.

Sosyal medyada hava durumu tahminlerini paylaşan Profesör Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların artacağını belirterek önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Şen, iç kesimlerde sıcaklıkların 39-40°C'ye çıkacağını ve hafta sonu rüzgarın Marmara ve Ege'de hızlanacağını söyledi. Aşırı sıcaklar nedeniyle ısı çarpmalarına karşı dikkatli olunmalı, dışarı çıkarken şapka ve güneş gözlüğü kullanılmalı ve bol su içilmelidir.

Gündem Haberleri