Ulaştırma Bakanlığı Son Kararını Verdi: Ağır Taşıtlar Giremeyecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bolu Dağı geçişindeki trafik yoğunluğunu ve orman yangınının etkilerini azaltmak için bugün 14.00-23.00 saatlerinde Ankara-İstanbul yönündeki ağır taşıt trafiğini sınırlayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bolu Dağı geçişindeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve orman yangınının trafiğe etkisini minimize etmek amacıyla, 14.00-23.00 saatleri arasında Ankara-İstanbul yönündeki devlet yolu ve otoyolu üzerindeki ağır taşıt trafiğini sınırlandıracağını açıkladı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Bolu Tüneli'nin İstanbul yönünde yapılan çalışmalar nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun Abant-Kaynaşlı kavşaklarındaki 23 kilometrelik bölümde İstanbul yönündeki trafiğin 31 Temmuz'dan itibaren geçici olarak D-100 devlet yoluna yönlendirildiği hatırlatıldı. Bugünkü önlemlerle, Bolu Dağı geçişindeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve alternatif güzergahlarda meydana gelen orman yangınının trafiğe etkisini en aza indirmek hedefleniyor.

Sınırlandırma, Ankara tarafında şehir çıkış noktalarından ve Karadeniz tarafında Karabük Kavşağı'ndan itibaren uygulanacak. Sürücüler, seyahat planlarını bu düzenlemeleri göz önünde bulundurarak yapmalı ve trafik işaretlerine uymalıdır.

Gündem Haberleri