Süheyl Batum kimdir, kaç yaşında, serveti! Galatasaray Başkan Adayı Süheyl Batum evli mi, nereli?

Galatasaray'da sezon sonunda gerçekleştirilecek seçimli olağan genel kurul öncesinde Süheyl Batum, başkan adaylığını duyurdu.

Galatasaray başkanlık seçimleri için adaylığını duyuran isimlerden birisi de Süheyl Batum oldu. Süheyl Batum'un adaylığını açıklamasının ardından birçok futbol sever Süheyl Batım ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki Süheyl Batum kimdir, nereli, kaç yaşında?

Galatasaray'da sezon sonunda gerçekleştirilecek seçimli olağan genel kurul öncesinde Süheyl Batum, başkan adaylığını duyurdu. Sarı-kırmızı taraftarlar Süheyl Batum ile ilgili detayları araştırmaya devam ederken arama motorları üzerinde ''Süheyl Batum serveti'' araştırma konusu oldu.

SÜHEYL BATUM KİMDİR?

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Süheyl Batum, Mayıs ayının başında adaylık listesini sunmuştu. Bugün gerçekleşecek seçime yaklaşırken Süheyl Batum'un kim olduğu, nereli olduğu merak edildi. Özellikle de ''Süheyl Batum hangi üniversiteden mezun, ne iş yapıyor?'' sorularının yanıtı araştırma konusu oldu.

Türk hukuk profesörü ve siyasetçi Bedii Süheyl Batum, 6 Mayıs 1955'te doğmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi'nden TBMM 24. Dönem Eskişehir milletvekili olarak görev yapan Batum Süheyl Batum İstanbul Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde Anayasa Hukuk dersi vermiştir.

SÜHEYL BATUM EĞİTİMİ, KARİYERİ

Orta ve lise eğitimini 1966-1975 yılları arasında Galatasaray Lisesi'nde tamamlamış ve 1979'da Paris I Panthéon-Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1980'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Anayasa Hukuku kürsüsünde asistan olarak çalışmaya başladı. 1985 yılında "Siyasal Katılma Aracı Olarak Referandum" teziyle doktor, 1990'da "Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türk Anayasal Sistemine Etkileri" teziyle doçent oldu.

1996'da "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Türkiye" teziyle Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde profesör unvanını aldı. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı ve iki dönem Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğü yaptı.

SÜHEYL BATUM KAÇ YAŞINDA?

22 Mayıs 2010'da CHP 33. Olağan Kurultayı'nda MYK üyelerinin onayıyla CHP üyesi oldu ve ertesi gün Parti Meclisi'ne seçildi. 27 Mayıs 2010'da Vatan Gazetesi'nden ayrılarak CHP'de görev almıştır.

Batum evli ve iki çocuk babasıdır. 1955 doğumlu Süheyl Batum, 2024 yılında 66 yaşındadır.

Gündem Haberleri