MEB YKS çevrimiçi sınava nasıl katılabilirim?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) katılım sağlayacak adaylar için heyecan ve stres dolu bekleyiş devam ederken bu süreçte adaylar çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Üniversite sınavına hazırlanan milyonlarca aday için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen YKS deneme sınavına geri sayım devam ediyor. Binlerce öğrencinin katılacağı sınavda 3 oturum, 3 farklı günde gerçekleştirilirken sınava girecek adaylar arama motorları üzerinde konuyla ilgili araştırmalarını sürdürmeye devam ediyor. Peki YKS Türkiye geneli deneme sınavı online mı, çevrimiçi mi? YKS deneme sınavına mezunlar katılabilir mi?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) katılım sağlayacak adaylar için heyecan ve stres dolu bekleyiş devam ederken bu süreçte adaylar çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Bu yıl 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek 3 oturumlu sınavdan önce Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde deneme sınavı yapılacağını duyurmasının ardından çevrimiçi sınavla ilgili detaylar birçok kişi tarafından merak konusu oldu.

YKS ÇEVRİM İÇİ SINAVA KİMLER KATILABİLİR?

Adaylar arama motorları üzerinde 'YKS Türkiye geneli deneme sınavı online mı, çevrimiçi mi? YKS deneme sınavına mezunlar katılabilir mi?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Çevrimiçi olarak gerçekleşecek sınavın detayları vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sınavın OGM Meteryal üzerinden gerçekleşeceği ve çevrim içi şekilde gerçekleşeceği ifade edildi. Sistem 10.00-20.00 saatleri arasında açık kalacaktır. Sınava katılmak isteyen adaylar, bu süre aralığında istediği zaman diliminde denemeye giriş yapabileceklerdir.

YKS ÇEVRİM İÇİ SINAVINA NASIL KATILINIR?

Yapılan açıklamada çevrim içi sınava katılımın sadece 12. sınıflar tarafından sağlanacağı açıklandı. Liseye giden 12. sınıf dışındaki öğrenciler ve liseden mezun olmayan kişilerin deneme sınavına katılamayacağı açıklandı.

Deneme sınavına katılan öğrenciler sonuçlarını, sıralamalarını ve puanlarını 28 Mayıs 2024 tarihinde yine aynı sistem üzerinden saat 10:00 itibarıyla görebileceklerdir. Deneme sınavının soru çözümleri ise sonuçların açıklanması ile Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Youtube sayfası üzerinden yayınlanacak.

Gündem Haberleri