Japon Deprem Uzmanından Bu İllere Kritik Uyarı! Fay Hattı geçiyor 4 İl Büyük Riskte

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye oldukça derin bir kedere gömülmüştü.

Türkiye'de deprem konusu özellikle de 6 Şubat depremlerinin ardından çok daha hassas bir konu haline gelirken dikkat çeken açıklamalar gündeme geldi. Depreme yönelik açıklamalarda bulunan Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki fay hattı uyarısında bulunarak 4 ili işaret etti.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye oldukça derin bir kedere gömülmüştü. Kahramanmaraş depreminin ardından uzmanlar Türkiye'nin farklı noktalarındaki deprem riskine karşı uyarırken Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'den dikkat çeken açıklamalar geldi.

4 İL İÇİN KRİTİK UYARILARDA BULUNDU!

Depreme yönelik açıklamalarıyla yakından takip edilen isimlerden birisi de Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki olurken Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı için bir deprem uyarısında bulunarak, Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'i işaret etti.

Siirt'te İl Milli Eğitim Konferans Salonu'nda düzenlenen "Siirt Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu"na katılan Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki olurken Moriwaki burada oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

BURALARDA AKTİF FAY HATLARI MEVCUT!

Doğu Anadolu Fay Hattı'nın ilerisinde önümüzdeki süreçte bir deprem riski olduğunu ifade eden Yoshinori Moriwaki açıklamasında "Bingöl, Karlıova, Muş, Bitlis, bu bölge diye söyleyebiliriz" dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından vatandaşlar deprem konusunda oldukça hassas bir noktaya gelirken Türkiye'de deprem yakından takip edilen konulardan birisi oldu. Yoshinori Moriwaki, Türkiye'de "Deprem Dede" olarak tanınan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın, "Deprem öldürmez, bina öldürür" sözünü anımsatarak, bu söze katıldığını ifade etti.

"Doğru düzgün yaparsak bina çökmeyecek" diyen Moriwaki, "Sıkıntı ne? 21 milyon yapı stoku varsa maalesef yüzde 50'den fazlası izinsiz bina. Bunun için kontrolü iyi yapmak lazım" ifadelerini kullandı. Yoshinori Moriwaki, konuşmasında ayrıca deprem tatbikatlarının ve yaşam üçgeninin önemine değindi.

Gündem Haberleri