En az lise mezunu 3 bin polis alımı başlıyor! Başvuru tarihi ve şartlar belli oldu!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesine en az lise mezunları arasından polis alımı yapılacağı açıklandı.

Gelen son dakika açıklamasında lise mezunu 3 bin polis alımı yapılacağı ifade edildi. En az lise mezunlarından 3 bin polis alımı duyurusu gelirken detaylar adaylar tarafından merak konusu oldu. Arama motorları üzerinde ''3 bin polis alımı ne zaman yapılacak, başvuru tarihi ne?'' sorularının yanıtı araştırma konusu oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesine en az lise mezunları arasından polis alımı yapılacağı açıklandı. Resmi Gazete'de yayınlanan ve yürürlüğe giren düzenleme ile lise mezunlarından komiser yardımcısı alımı yapılacağı görülürken 2 bin 500 polis alımının da yine aynı süreçte yapılacağı ve toplamda 3 bin öğrenci alımı yapılacağı görüldü.

POLİS ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK 2024?

Polis fakültesinin kurulmasının ardından detaylar birçok aday tarafından merak edildi. Polis fakültesine alınacak öğrenciler, 1 yıllık hazırlık sınıfından sonra 4 sene eğitim görecek. Eğitim sonucunda aday EGM bünyesinde komiser yardımcısı olarak işe başlayacak.

PMYO'lara ise yine her sene olduğu gibi 2 bin 500 polis memuru alımı yapılacağı açıklanırken söz konusu alımların TYT puanı ile gerçekleşeceği ifade edildi. İki ilana başvurular, Temmuz ayında YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak.

POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

TYT puanı ile yapılacak PMYO polis alımı başvuru şartları şu şekilde yer aldı;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- Lise ve dengi okul mezunu olmak,

- TYT'den en az 250 ham puan almış olmak,

- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak

- Kadınlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak.

KOMİSER YARDIMCISI ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

500 komiser yardımcısı alımı içinse başvuru şartları şu şekilde iletildi;

- Türk vatandaşı olmak,

- Lise ve dengi okullardan mezun olmak,

- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla yirmi iki yaşından gün almamış olmak,

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması ilgili mevzuat hükümlerine göre olumlu olmak.

- TYT ve AYT'ye girmiş olmak.

Gündem Haberleri