Bu Havada Dışarı Çıkan Bu Hastalığa Yakalanabilir!

Kavurucu sıcaklar ve yüksek nemle birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına göre, İstanbul'da hava sıcaklıklarının 41-43 dereceye

Geçtiğimiz hafta şiddetli yağışların etkisi azalırken, şimdi ise pek çok şehirde sıcaklar kavurucu bir hal aldı ve termometreler 40 dereceye yaklaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son açıklamalarına göre, mevsim normallerinin üzerinde seyreden bu yüksek sıcaklıkların önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor. Özellikle nem oranının neredeyse yüzde 100'e yaklaşmasıyla birlikte, hava adeta nefes aldırmıyor ve vatandaşlar evlerinde ve iş yerlerinde klimalar olmadan yaşamakta zorlanıyor.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise özellikle İstanbul'da yaşayanlara önemli uyarılarda bulundu. Şen, megakentte hava sıcaklıklarının şehir içinde 36-37 derece, gökdelenlerin bulunduğu bölgelerde ise 41-43 dereceyi bulabileceğini ve hissedilen sıcaklığın daha da yüksek olabileceğini belirtti. Bu nedenle, vatandaşlara mümkünse dışarı çıkmamaları tavsiyesinde bulunan Şen, pazartesi gününden itibaren nemin azalacağını tahmin ettiğini de ekledi.

Gündem Haberleri