Bakanlık Bu İlleri Saatleri İle Birlikte Uyardı

Sağlık Bakanlığı, kronik hastalığı olanların aşırı sıcaklardan ciddi şekilde etkilenebileceği ve güneşin en dik olduğu saatlerde dışarı çıkmamaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Sağlık Bakanlığı, kronik hastalığı olanların aşırı sıcaklardan etkilenebileceği konusunda önemli bir uyarı yaptı. Bakanlık, güneşin en dik olduğu saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiğini belirtti.

Kronik hastalığı olanların aşırı sıcaklarda dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında yazılı bir açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, dış ortam sıcaklığının vücut sıcaklığından yüksek olduğu durumlarda, vücudun terleme yoluyla ısısını dengelemeye çalıştığını ancak aşırı sıcaklarda bunun yeterli olmadığını vurguladı. Yüksek nem oranı, hava akımının azalması, dar giysiler ve kullanılan bazı ilaçlar gibi faktörlerin terin buharlaşmasını engellediğini belirten açıklamada, bu durumun vücut ısısının tehlikeli seviyelere yükselmesine neden olabileceği ifade edildi.

Açıklamada, aşırı sıcaklardan en çok etkilenen gruplar arasında açık alanda çalışanlar, 4 yaşından küçük çocuklar, 65 yaş ve üstü kişiler, bakıma ihtiyacı olanlar, aşırı kilolu kişiler, gebeler, sürekli ilaç kullananlar ve kronik hastalığı olanların yer aldığı belirtildi. Özellikle tansiyon düşürücü, idrar söktürücü, depresyon ve uyku ilaçları kullananların dikkatli olması gerektiği kaydedildi.

Gündem Haberleri