Bahçeli: "Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır"

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye İşçi Partisi(TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay için olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan olaylara ilişkin ilk kez konuştu.

Geçtiğimiz günlerde 2023 genel seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay milletvekili olarak seçilen ve halen cezaevinde tutuklu bulunan Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi konusunu görüşmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) olağanüstü toplandı. Bu oturum sırasında, AK Parti Milletvekili Alpay Özalan, kürsüde konuşma yapan TİP Milletvekili Ahmet Şık'a fiziksel müdahalede bulundu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, bu olaylar üzerine X hesabından bir açıklama yaparak, TBMM’nin Türkiye'nin kuruluş sürecinde çetin mücadelelerle dolu olduğunu ve bu mücadelenin bağımsızlık arayışındaki milletlere ilham kaynağı olduğunu belirtti. Bahçeli, "Türk milleti tarih boyunca zalimlere karşı direniş göstermiştir ve TBMM de haksızlığa uğrayan soydaşlarımızın sesi olmuştur" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM'de yaptığı konuşmanın dünya çapında yankı uyandırdığını ancak bir gün sonra yaşanan olayların bu tarihi konuşmanın gölgesinde kaldığını belirtti. Bahçeli, Can Atalay'ın milletvekilliği konusunun tamamen kapandığını ve Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararı eleştirerek, bu kararın Türk milletinin iradesiyle çöpe atıldığını ifade etti.

MHP'nin, TBMM'de Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili oturuma katılmama kararı aldığını belirten Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın AK Parti ile birlikte haksızlığa geçit vermediğini ve bu durumun, Cumhur İttifakı'nın gücünü bir kez daha teyit ettiğini vurguladı. Bahçeli ayrıca, Türkiye'nin gündeminde seçim olmadığını ve MHP'nin Cumhur İttifakı ile yoluna kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Gündem Haberleri