Adana Sallandı... Deprem Uzmanı Haritayı Gösterdi

Adana'da sabah saatlerinde meydana gelen 4.6 ve 4.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından Prof. Dr. Okan Tüysüz, bu sarsıntıları 6 Şubat 2023'teki büyük depremlerin artçısı olarak değerlendirdi

Adana'da sabah saatlerinde meydana gelen depremler büyük endişe yarattı. AFAD verilerine göre 4.6, Kandilli Rasathanesi'ne göre ise 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 3 artçı sarsıntı daha kaydedildi. Adana'nın bu sarsıntılarla sallandığı bu günlerde, yerbilimci Prof. Dr. Okan Tüysüz önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Tüysüz, Adana'daki depremlerle ilgili olarak 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük depremleri hatırlatarak, bu bölgedeki birikmiş stresin bu sarsıntılarla boşaldığını ifade etti. Tüysüz, mevcut depremleri 6 Şubat'taki büyük depremlerin artçısı olarak değerlendirdi. Depremin büyüklüğünün orta seviyede olduğunu belirten Tüysüz, bu şiddette bir depremin ötesinde bir sarsıntı beklemediğini, ancak bölgedeki hareketliliğin bir yıl boyunca devam edebileceğini öngördü. Bu açıklamalar, Adana'daki depremlerin bölgedeki sismik hareketliliğin bir sonucu olduğunu ve gelecekte de bu tür olayların devam edebileceğini gösteriyor.

Gündem Haberleri