40 E-Ticaret Firmasına Milyonlarca Lira Ceza Geldi

Ticaret Bakanlığı, 2024'ün ilk yarısında mevzuata aykırı uygulamaları tespit edilen 40 e-ticaret firmasına toplamda 230 milyon lira ceza kesti.

Ticaret Bakanlığı, 2024'ün ilk yarısında denetlediği 42 e-ticaret firmasından 40'ına mevzuata aykırı uygulamaları nedeniyle yaklaşık 230 milyon lira ceza kesti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, tüketicilerin mağduriyetine yol açan 40 e-ticaret firmasına ciddi para cezaları uygulandığı belirtildi.

Mesafeli satışların öneminin arttığı ancak tüketicilerin ürünleri fiziken görme imkanı olmadan alışveriş yapmalarının, istismar riskini artırdığı vurgulandı. Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği ile tüketicilerin bilgilendirilmesi ve sözleşmeden cayma haklarının güvence altına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, tüketicilerin ekonomik çıkarlarını korumak amacıyla, ürün stokta olmadığı gerekçesiyle yapılan sipariş iptalleri, ürün teslim sürelerine uyulmaması ve bedel iadesi gibi konularda yoğun şikayetler alındığı belirtildi. Bu sebeplerle 2024'ün ilk yarısında denetlenen firmalardan 40'ına yaklaşık 230 milyon lira ceza kesildi.

Denetimler kapsamında 7 firmanın faaliyetlerinin dolandırıcılık suçu kapsamında değerlendirildiği ve bu firmalar hakkında cumhuriyet başsavcılıklarına soruşturma raporları gönderildiği bildirildi. Bakanlık, tüketici haklarını korumak ve haksız rekabeti önlemek için etkin denetimlere devam edeceğini belirtti.

Gündem Haberleri