2024 Kurban Bayramı tatili kaç gün, hangi günlere denk geliyor? Kurban Bayramı tatili 9 gün mü?

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasına kısa süre kala milyonların gündeminde yer alan konulardan birisi de Kurban Bayramı tatili oldu.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasına kısa süre kala milyonların gündeminde yer alan konulardan birisi de Kurban Bayramı tatili oldu. 2024 Kurban Bayramı tatili araştırması hızla yapılmaya devam edilirken Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı merak konusu oldu. Peki Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? 2024 Kurban Bayramı tatili hangi günlere denk geliyor?

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 2024

Türkiye'de milyonlarca kişi yaklaşan Kurban Bayramı'na hazırlanıyor. Özellikle de memurlar Kurban Bayramı tatiline ilişkin detayları araştırmaya devam ederken 2024 Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı merak edildi.

Arama motorları üzerinde 'Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?'' sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından araştırma konusu oldu. 2024 Kurban Bayramı tatiline ilişkin detaylar vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken Kurban Bayramı tatil takvimi dikkat çekti. Peki Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Bayram tatili kaç gün?

2024 KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

2024 yılı Kurban Bayramı'nın ilk günü Pazar gününe denk geliyor. Cumartesi günü ise Arife günü olarak idrak edilecek. Kurban Bayramı'na kısa süre kala hem kamu hem de özel sektör çalışanlarının en çok merak ettiği konu Kurban Bayramı tatili oldu.

AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, "Haziran ayında yüksek sezon başlıyor. Yüksek sezon açılışını da okulların tatil edilmesi ve Kurban Bayramı ile yapacağız. Okulların kapacak olması nedeniyle Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi hükümetimizden Kurban Bayramı tatilinin de 15 Haziran'dan 23 Haziran'a, aradaki 20-21 Haziran perşembe ve cuma günlerinin de resmi tatil şeklinde toplam 9 gün tatil ilan edilmesini talep ediyoruz. 9 günlük bayram tatili beklentimiz var. Eğer haziran ayı başına kadar 9 gün olarak açıklanırsa, iç turizm hareketliliğini daha da artıracaktır" dedi.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ HANGİ GÜNLERE DENK GELİYOR?

Açıklanan takvime bakıldığında 16-17-18 ve 19 Haziran tarihleri Kurban Bayramı olacağı görüldü. 15 Haziran ise yarım gün tatil olacak. Ancak hafta sonuna denk geldiği için memurlarda bir değişiklik olmayacak. Bayram 19'unda bitecek ve ekstra bir açıklama yapılmazsa kamu personelleri 20 Haziran'da mesaiye başlayacak.

Gündem Haberleri