Yeni düzenleme geliyor! Arsa, emlak ve gayrimenkul alım satımından para kazananların dikkatine

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bakan Şimşek arsa ve gayrimenkulden para kazananlar için yeni bir düzenleme yaptıklarını ifade ederken detaylar dikkat çekti.

Türkiye'de gelir elde edilen sektörlerden birisi de emlak sektörü olurken arsa, gayrimenkul alım satımından para kazananları yakından ilgilendiren bir son dakika duyurusu yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bakan Şimşek arsa ve gayrimenkulden para kazananlar için yeni bir düzenleme yaptıklarını ifade ederken detaylar dikkat çekti.

MİLYONLARI İLGİLENDİREN AÇIKLAMA!

Enflasyonun düşeceğini ifade eden Bakan Şimşek Bakan, "Merkez Bankası mayıs ayında enflasyon zirveyi bulacak dedi. Yüzde 75-76 civarında zirveye çıkacak. Ondan sonra hızlı bir düşüşe geçecek. Yıl sonu hedefimiz yüzde 38. Yaz aylarında sadece baz etkisiyle değil, sadece kur destekleyici olduğu için değil. Sadece şartlar daha elverişli olduğu için değil, para politikası, maliye politikası daha sıkı olduğu için, gelirler politikası daha sıkı olacağı için üç politika sıkılaşırken enflasyonun düşmemesi mümkün değil" diyerek konuşmasına başladı.

Bakan Şimşek, "Bir sonraki sene tek haneye düşürmek için ne gerekiyorsa geri adım atmayacağız. Biz bu enflasyonu düşürene kadar bize durmak yok. Enflasyonu düşürürsek fonlama maliyetleri düşer, yatırımları teşvik etmiş oluruz, öngörülebilirliği artırmış oluruz. Enflasyon düştükçe bu ülke daha yüksek sürdürülebilir büyüme patikasına girecek. Son 12 aydır enflasyon yükselişte ama sebeplerini açıkladım. 3 Haziran’da açıklanacak olan enflasyon son 12 ayın enflasyonunu gösteriyor. Biz geleceğe bakıyoruz. Önümüzdeki 12 ay için enflasyon 30’nu altına düşecek" dedi.

YENİ DÜZENLEME GELİYOR!

Türkiye'nin gri listeden çıkıp çıkamayacağına dair açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek "OECD toplantı yaptılar. Türkiye gri listeden çıkmak için bir eylem planı hazırladık. Şubat ayında dediler ki Türkiye bu eylem planını başarıyla uygulamıştır. Yerinde denetim yaparak Türkiye’den çıkış sürecini başlatabiliriz dediler. Bu karar alındı. Mayıs ayının başında buraya kapsamlı geniş bir heyet geldi. Ben de heyetle bir araya geldim.

Kara para aklama ile terörizmin finansmanı ile güçlü bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Her halükarda bu listeden çıkarız" dedi.

"Arsa ve gayrimenkul üzerinden elde edilen gelirler ile ilgili çalışmamız var" ifadelerini kullanan Mehmet Şimşek'in açıklamasını değerlendiren Vergi Uzmanı Ozan Bingöl "Açıkça belirtmese de rant vergisinden bahsediyor olabilir. Tabii ki kentsel rantların belli bir kesime değil, tüm topluma mal edilmesi önemli" dedi.

Ekonomi Haberleri