TBMM'den Emeklilere Müjde: İkramiye 8000 TL'ye Yükseltildi!

Emekli Bayram İkramiyesi 8.000 TL'ye Yükseltildi!

Milyonlarca emekliyi sevindiren haber: Emekli bayram ikramiyesi 8.000 TL'ye yükseltildi! TBMM'de alınan kararla SSK, Bağ-Kur ve 4C emeklileri fark etmeksizin bu tutarda ikramiye alacak.

Uzun süredir beklenen bayram ikramiyesi artışı nihayet gerçekleşti. Emekliler, Kurban Bayramı'nı 8.000 TL'lik ikramiye ile kutlayacak.

Ödeme Tarihleri Henüz Netleşmedi

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. Yetkililerden konuyla ilgili önümüzdeki günlerde açıklama gelmesi bekleniyor.

Emeklilerimizden Sevinç Çığlıkları

Emekli bayram ikramiyesinin yükseltilmesi haberi emekliler tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Sosyal medyada emeklilerin ikramiye artışı ile ilgili sevinç mesajları ve yorumları paylaşıldı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ARTTIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2024 yılının başında aldığı kararla birlikte emekli bayram ikramiyesi miktarı 3000 TL olarak belirlendi. SSK bağ-kur 4C ve EYT emeklisi Ramazan Bayramı öncesi 3000 Liralık ikramiye miktarımız cebine koymuştu. Şimdi ise Kurban Bayramı ikramiyesi bekleniyor. Bir yandan da emeklilere özel yeni ikramiye açıklamaları da gelmeye devam ediyor. O ilde alınan karar doğrultusunda emekli bayram ikramiyesi 8.000 TL’ye yükseltildi. Yani emeklilere ekstra 5.000 TL ikramiye ödenecek.

MİLYONLARCA EMEKLİ 8.000 TL İKRAMİYE ALACAK

Az önce açıklanan karar Adana Ceyhan Belediyesi tarafından verildi. Devletin verdiği emekli Bayram ikramiyesine ek yeni bir ikramiye kararı alan Ceyhan Belediyesi, emekli maaşı alan ve ilçede yaşayan emekliler için 5.000 TL’lik ikramiye ödemesi Daha yapacak. Ceyhan Belediyesi tarafından verilecek 5000 TL Ek ikramiye ile birlikte yeni ikramiye miktarı 8.000 TL oldu. Emekliler başvuru yapmak şartıyla bu ikramiye ödemesinden faydalanabilecek.

5000 TL EK İKRAMİYE BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Milyonlarca emekli için hazırlanan yeni 5.000 TL ek ikramiye miktarından yararlanmak isteyen emekliler başvuru işlemlerinin belediyenin beyaz masalarından yapabilecek. 10.000 TL ve üstü maaş alıyorsanız Reyhan Belediyesi’ne giderek ek ikramiye talebinde bulunabilirsiniz. Kurban Bayramı öncesinde verilecek olan 5.000 TL’lik ikramiye ile birlikte toplam ödenecek ikramiye miktarı 8.000 TL olacak nokta Devletin verdiği ikramiye ödemesi ile aynı tarihlerde Ceyhan Belediyesi’nin ikramiyesinin de hesaplara yatacağı düşünülüyor.

Ekonomi Haberleri