SGK duyurdu! Kadınlara 25 ay boyunca asgari ücret tutarında destek ödemesi yapılacak başvuru için hemen tıklayın

Çalışan kadınlara SGK tarafından Avrupa Birliği ile ortaklaşa çalışma kapsamında yeni bir program başlatıldı.

SGK kadınlara özel duyuru yaptı. Çalışan kadınları kapsayan destek ödemesi yapılacağı ifade edilirken detaylar birçok kişi tarafından merak konusu oldu. SGK tarafından Avrupa Birliği ile ortaklaşa çalışma kapsamında yeni bir program başlatıldı. Proje kapsamında çalışan annelere her ay asgari ücret ödeneceği açıklandı.

Çalışan kadınlara SGK tarafından Avrupa Birliği ile ortaklaşa çalışma kapsamında yeni bir program başlatıldı. Söz konusu programda kadınlara her ay asgari ücret tutarınca destek sağlanacak. "Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" kapsamında binlere kadın işverene kadın çalışan istihdam edilmesi dışında bir kaç şartı taşıması durumunda yukarıda bahsi geçen tutarda destek sağlanacak.

ÇALIŞAN KADINLARA HİBE DESTEĞİ

4 bin kadın işverene 25 ay boyunca asgari ücret tutarında hibe desteği sağlanacağı açıklanırken detaylar destek ödemesinden yararlanmak isteyen birçok kadın tarafından merak konusu oldu.

Proje; İstanbul, Ankara, Denizli, Ankara, Samsun, Kahramanmaraş, Şanlıurfa olmak üzere 7 ilde uygulanacak. Bu kapsamda da Ankara’da 900, İstanbul’da bin, Samsun’da 500 ve diğer illerde 400’er kişilik kontenjan ayrıldı.

25 AY BOYUNCA ÖDENECEK!

Proje uygulama süreci içinde ortalama 4 bin kadın işverene 20 ay süreyle mali destek sağlanmış olacak. Bu da toplam destek tutarının 318 bin 500 lira olacağı anlamına geliyor. 2024 başında asgari ücretteki artışla birlikte bu destek tutarı daha da artmış olacak.

Kadın işverenin SGK’ya olan toplam prim borcu brüt asgari ücret tutarını (20 bin TL) geçmeyecek. İşe alınan ilave kadın istihdamının hibe alındığı sürece devamlılığı sağlanacak. İşverenin, hibe desteğinden yararlanabilmesi için her ay projenin başvuru şartlarını sağlamaya devam etmesi, çalıştırdığı işçinin maaş ve prim ödemelerini zamanında yapılması gerekiyor ki, bu kontroller SGK tarafından yürütülecek.

Ekonomi Haberleri