Özel bankada mevduat faizi füze gibi fırladı! İşte paranıza göre 32 günlük getirisi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yönetiminin 2023 genel seçimleri sonrası değişmesiyle beraber de birçok yenilik geldi. Önceki başkan Hafize Gaye Erkan para politikasın da faizleri de aylar sonra tekrar artırma kararı almıştı....

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yönetiminin 2023 genel seçimleri sonrası değişmesiyle beraber de birçok yenilik geldi. Önceki başkan Hafize Gaye Erkan para politikasın da faizleri de aylar sonra tekrar artırma kararı almıştı. Merkez Bankası yönetiminin de Fatih Karahan'a geçmesiyle beraber de aynı politikaya devam edilerek faiz oranın da artışa gidilmeye de devam edildi. 2023 seçimleri öncesinde yüzde 8,5 olan para politikası faizi art arda alınan kararlarla beraber de faiz oranı yüzde 50'ye kadar yükseldi.

Son olarak Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'da Nisan ayında politika faizini de yüzde 50'de sabit tutma kararı aldı. Faiz artırımı kararı da en çok bankaları derinden etkiledi. Seçim öncesinde de faiz oranları oldukça düşük olan bankalarda ise şimdilerde de faiz oranları alınan kararlar sonrasında da füze gibi fırladı. Altın, döviz ya da borsada yatırım yapan vatandaşlar da bankaların mevduat faiz oranlarını da artırmasıyla beraber tercihlerini de mevduat hesaplarında kullanmaya başladı.

Tüm bu gelişmeler sonrasında da parasını mevduatta değerlendirmek isteyen vatandaşlar da en yüksek faiz sağlayan bankaları araştırıyor. En çok mevduat faizi veren bankaların arasında da Akbank yer aldı. Akbank resmi internet sayfasında yeni müşterilere sunulan fırsatlardan faydalanmak isteyen vatandaşların da mobilden Akbank müşterisi olması bekleniyor.

AKBANK MEVDUAT FAİZ ORANLARI

Akbank Mobil uygulaması üzerinden ilk kez Akbanklı olan müşteriler için sunulan kampanyanın faiz oranıyla ilgili detaylar şu şekilde:

500.000 TL - 10.000.000 TL tutar aralığı ve 92-400 gün vade aralığındaki faiz oranımız %57,00,

10.000 TL - 500.000 TL tutar aralığı ve 92-400 gün vade aralığındaki faiz oranımız %56,00,

10.000 TL - 10.000.000 TL tutar aralığı ve 32-91 gün vade aralığındaki faiz oranımız %54,00.

Ekonomi Haberleri