Milyonlarca emeklinin ikramiyesi bu tarihte hesaplara yatacak! Bakan tarihi verdi emekliler bayram edecek

Emekliler arama motorları üzerinde ''Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?'' sorusunun yanıtı araştırılmaya devam edilirken milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren ikramiye ödemeleri için tarih verildi.

Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nda medya temsilcileriyle bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli ikramiyelerine yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yılda iki kez olmak üzere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda ödenen emekli ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu olmuştu.

Emekliler arama motorları üzerinde ''Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?'' sorusunun yanıtı araştırılmaya devam edilirken milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren ikramiye ödemeleri için tarih verildi. Kurban Bayramı'na kısa süre kala emekli bayram ikramiyelerinin hesaplara ne zaman yatacağı pek çok kişi tarafından merak edildi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ HESAPLARA YATIYOR!

Ramazan Bayramı'na kısa süre kala milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan konulardan birisi de emekli ikramiyeleri oldu. Emekli bayram ikramiyelerinin hesaplara ne zaman yatacağı merak edilirken detaylar arama motorları üzerinde araştırılmaya başlandı. Işıkhan, iktidarları döneminde yoksulluğa mahkum edilen emeklilerin artık daha iyi bir durumda olduğunu belirtirken emekli ikramiyelerine yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

şıkhan, belediyelerin SGK'ye olan borçlarına ilişkin soruya, "Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumumuza olan borçlarını da 31 Mart'tan sonra tahsil etme sürecine başladık. Belediyelerimizin borçları seçim öncesinde de gündeme gelmişti. Bu konuda da tahsilat sürecini hızlandırdığımızı söyleyebilirim" yanıtını verdi.

BAYRAM ÖNCESİ HESAPLARDA OLMUŞ OLACAK!

Son dönemlerin merak edilen konulardan birisi olan uzaktan hasta değerlendirme konusuna değinen Bakan Işıkhan "Uzaktan hasta değerlendirme sistemleri, sağlık hizmeti sunumunun düşük maliyetli, güvenilir bir yolu düşünülebilir. Tabii her hastalığı uzaktan değerlendirme ile yürütebilmek mümkün değil. Ancak bir çok hastalık ve tedavi, internet kullanımına uygun da olabiliyor" dedi.

Emekli bayram ikramiyelerine yönelik açıklamada bulunan Bakan Işıkhan bayram ikramiyelerinin bayram öncesi hesaplara yatırılacağını ifade ederek "Bu çerçevede emeklilerimizin ekonomik refahı, sosyal refahı, çalışma yaşamıyla ilgili kültürel miras ve kuşaklar arası aktarım ve bilimsel faaliyetler olmak üzere 4 ana başlık altında çalışmalarımızı yürüteceğiz. Öncelikle bayram ikramiyelerini 3 bine yükselttik, takvimlendirme çalışması devam ediyor, bayramdan önce vereceğiz. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak" ifadesini kullandı.

Ekonomi Haberleri