Milyonlarca asgari ücretlinin dikkatine! Asgari ücrete bu tarihte zam geliyor SGK Uzmanı planı açıkladı

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş yaptığı son dakika asgari ücret açıklamasıyla gündeme geldi.

Milyonların gündeminde yer alan konulardan birisi de asgari ücret zammı olurken asgari ücrete Temmuz ayında zam gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Bakan Işıkhan asgari ücrete yönelik açıklamasında Temmuz'da asgari ücrete zam gelmeyeceğini net bir dille ifade ederken SGK uzmanından dikkat çeken bir açıklama geldi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş yaptığı son dakika asgari ücret açıklamasıyla gündeme geldi. Arama motorları üzerinde milyonlarca asgari ücretli ''Asgari ücrete zam gelecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırmaya devam ederken asgari ücret zammına ilişkin dikkat çeken açıklamalar yapıldı.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Türkiye gazetesi yazarı ve Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Vedat Işıkhan'ın asgari ücrete ek zam yok açıklamasından sonra bir değerlendirmede bulunan İsa Karakaş, asgari ücret ve emekliye ek zam geleceğini ancak tarihlerin farklı olacağını belirtti.

Karakaş Temmuz'da yüzde 25 enflasyon olduğunu belirtirken "Temmuz ayına geldiğimizde yüzde 25'lik bir enflasyon var" dedi. Hükümetin haklılığından bahseden Karakaş açıklamasının devamında "Enflasyonla mücadele ediyoruz ancak asgari ücrete zam dediğimiz anda fırsatçılar aniden ortaya çıkıyor. Bu da enflasyonu tetikliyor. Dolayısıyla bizim beklentimiz eylül ayında bunun yeniden gözden geçirilip eylülde düzeltme zammı geleceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

HEM EMEKLİ HEM ASGARİ ÜCRETLİ DEĞERLENDİRMESİ

Zammın neden Temmuz yerine Eylül'de yapılacağı sorusuna ise Karakaş "Çünkü bu ay itibarıyla enflasyon pik yapacak. Emekli ve memur zamları çıkarıldıktan sonra baz etkisiyle enflasyon düşünce çaktırmadan bu zamların enflasyonu tetiklemeden verilmesini bekliyoruz" dedi.

Emekli maaşlarına zamma yönelik değerlendirmelerini paylaşan Karakaş "Emekliler eleştirilerinde son derece haklı. Çünkü söz devlet sözü. Söz bağlayıcıdır. Seyyanen zam sözü verildi. Seyyanen zam elzemdir. Dolayısıyla seyyanen zammın emeklilere verilmesi gerekiyor. Temmuz ayı itibarıyla Merkez Bankası'nın son enflasyon tahmini güncellemesiyle SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin cebinde yüzde 25-26 civarında bir zam var. Buna ilaveten emeklilere seyyanen zam yapılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri