Merkez Bankası faiz kararı saat kaçta açıklanacak? 23 Mayıs 2024 Perşembe Merkez Bankası faiz kararı

Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı detayları pek çok kişi tarafından merakla beklenirken Merkez Bankası'nın faiz kararını saat kaçta açıklayacağı merak konusu oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) mayıs ayı faiz kararının detayları birçok kişi tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Yatırımcılar arama motorları üzerinde ''Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?'' sorusunun yanıtını araştırmaya devam ediyor.

Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı detayları pek çok kişi tarafından merakla beklenirken Merkez Bankası'nın faiz kararını saat kaçta açıklayacağı merak konusu oldu. Dolar, altın, borsa ve mevduat faizi gibi yatırım araçlarını da etkileyen TCMB faizinin, mayıs ayında ne yönde olacağı merak edildi.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun açıklayacağı mayıs ayı faiz kararı için takvim belli oldu.

Merkez Bankası tarafından mayıs ayı faiz kararı 23 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 14.00'da açıklanacak.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı TCMB'nin politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmasını beklerken, ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 olarak hesaplandı.

TCMB'nin piyasa katılımcıları anketine göre ise cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu. 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 38,18'den yüzde 37,11'e düştü.

Ekonomi Haberleri