Kırmızı et fiyatları bir süre yüksek seviyelerde seyrederek vatandaşların sofrasından eksik olmuştu, ancak fiyatlar düşüşe geçti. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, fiyatlardaki bu düşüşün sebebini iş kaybına bağladı. Tüfekçi, "Esnafımızın yüzde 50-60'a kadar iş kaybı var. Bu durgunluk nedeniyle fiyatlar geri geldi" dedi.
Kurban Bayramı sonrası kırmızı et fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Önceden kilogramı 650 liraya satılan kuşbaşı et 580 liraya, 600 liraya satılan kıyma ise 550 liraya düştü. Ancak bu fiyat düşüşüne rağmen kasaplar, talebin beklenen seviyede olmadığını belirtiyor.
Tüfekçi, "Talep azaldığı için esnaflarımızın bütün masrafları artarak devam etmekte. Satışlarımızda yüzde 50-60 gerileme var" ifadelerini kullandı. Bu durgunluğun her sene Kurban Bayramı'ndan sonra yaşandığını ancak bu yıl turizmin de etkisiyle durumun daha kötü olduğunu kaydetti.
"Esnafımızın iş kaybı ve turizmin eti azaltması nedeniyle büyük bir durgunluk var. Bu da fiyatların düşmesine neden oldu. Ancak giderlerimiz artarak devam ediyor, bu durum esnafımızı zor durumda bırakıyor" diye ekledi.