Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren bir son dakika açıklaması geldi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bunu yapmayan sürücülere 5 bin TL para cezası kesileceği ifade edilirken detaylar pek çok kişi tarafından merak konusu oldu.
İçişleri Bakanlığı Türkiye'de trafiğe çıkan milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Yeni tip sürücü belgesine geçiş yapmayan vatandaşlara 31 Aralık 2024 tarihinden sonra 5 bin TL ceza kesileceği belirtildi.
BU TARİHE KADAR YENİLEMEYEN YANDI!
Araç sahiplerine geri sayım başladı. İçişleri Bakanlığı yeni tip sürücü belgesine geçiş için son tarihin 31 Aralık 2024 olduğunu belirtirken belirtilen tarihe kadar geçiş yapmayan vatandaşlara 5 bin TL para cezası kesileceği açıklandı.
Hala 7 milyona yakın sürücü ehliyet belgesi yenileme işlemini yapmadı. Ehliyet yenileme işlemi yapacak olanların, başvuru yoğunluğundan kaynaklı yaşanabilecek mağduriyetleri göz önünde bulundurarak yılın son aylarında önce sürücü belgelerlerini yenilemeleri hatırlatıldı.
5 BİN TL CEZA ÖDEYECEKSİNİZ!
İçişleri Bakanlığı tarafından belirtilen süreye kadar ehliyet yenileme işlemini tamamlamayan vatandaşlara para cezası kesileceği ifade edildi. Peki, ehliyet yenileme ne zaman bitecek, nasıl yapılır? Sürücü belgesi nasıl değiştirilir?
1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski sürücü belgelerini değiştirmek isteyen vatandaşlar nüfus müdürlüklerine başvurularını yapabilecekler. Eski tip sürücü belgelerinin geçerlilik süresi 31 Aralık 2024'te sona erecek.
EHLİYET YENİLEMEK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR 2024
Bu tarihe kadar yenilenmeyen eski tip sürücü belgeleri geçerliliğini yitirmesi ile birlikte sürücülere 5 bin TL para cezası kesilecek. Vatandaşlar, ehliyet yenileme işlemi için Alo 199, e-Devlet veya https://randevu.nvi.gov.tr/ üzerinden randevu alarak ve gerekli evrakları teslim ederek yapabilecek. Sürücü belgesi yenilemek için gerekli evraklar ise şu şekilde verildi;
- Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı - Yeni Kimlik Kartı ya da Pasaport)
- Eski sürücü belgesi
- Yeni çıkarılmış Sürücü Sağlık Raporu
- Sürücü belgesi
- Değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı makbuzu
- 2 adet biyometrik fotoğraf
- Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
- Adli Sicil Belgesi (Adliyeden alınacak olup Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)
- Ayrıca Nüfus Müdürlüğünde verilecek parmak izi.