BofA'dan Altın ve Gümüş Yatırımcılarına Müjde! Ons Altın 3.000 Doları, Gümüş 30 Doları Görecek!

ABD'nin önde gelen yatırım bankalarından Bank of America (BofA), altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili dikkat çekici bir tahminde bulundu. Banka, ons altın fiyatının 2025 yılına kadar 3.000 doları aşacağını öngörürken, gümüş için de 30 dolar hedefine işaret etti.

Tahminleri Destekleyen Faktörler

Merkez Bankalarından Güçlü Talep: BofA analistleri, altın fiyatlarındaki yükselişin arkasında merkez bankalarından gelen güçlü talebin yattığını vurguluyor. Özellikle Çin Merkez Bankası'nın 2023 yılında 200 tonun üzerinde altın alarak piyasayı desteklemesi bu tezi doğrular nitelikte.

ABD Merkez Bankası'nın Faiz İndirimleri

BofA, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz indirimlerine gitmesinin de yatırımcıların altın piyasasına geri dönüşünü sağlayacağını ve fiyatları yukarı çekeceğini öngörüyor. Çin'de Bireysel Talebin Gücü: Analizlere göre, Çin'deki bireysel yatırımcıların altına olan ilgisi de artmaya devam ediyor. Bu durum da altın fiyatlarını yukarı yönlü etkileyen bir faktör olarak gösteriliyor.

Daha Önceki Tahminler

BofA, daha önce FED'in 2024'ün ilk çeyreğinde faizleri indirmesi halinde ons altın fiyatının 2.400 dolara ulaşacağını tahmin etmişti. Son değerlendirmede ise bu tahmini 3.000 dolara yükselterek altın yatırımcılarını sevindirdi. Gümüşte de Önemli Artış Bekleniyor: BofA, gümüş fiyatları için de oldukça iyimser bir bakış açısına sahip. Banka, ons gümüş fiyatının 2025'te 30 dolara kadar yükselebileceğini öngörüyor. Bu tahmin, mevcut fiyatlara göre %8'lik bir artış anlamına geliyor.

Diğer Tahminler

BofA, bakır fiyatlarının da 2025 yılında ton başına ortalama 10.750 dolara, 2026 yılında ise 12.000 dolara yükseleceğini tahmin ediyor. Alüminyum için fiyat tahmini ise 2.250 dolar olarak belirleniyor.

Bank of America'nın altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili tahminleri, yatırımcılar için oldukça heyecan verici. Ons altın fiyatının 3.000 doları, gümüş fiyatının ise 30 doları aşması halinde bu yatırımların kazançlılığı önemli ölçüde artacaktır. Ancak unutulmamalıdır ki, bu tahminler sadece birer öngörüden ibarettir ve gerçekleşmesi garanti değildir. Yatırımcıların, bu tarz tahminleri kendi araştırmaları ve risk profilleri doğrultusunda değerlendirmeleri önemlidir.

Ekonomi Haberleri