Bayram Öncesi 7 Bin 698 TL Hesaplarda!

Son zamanlarda Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmeler çerçevesinde vatandaşlar destek ödemelerini yakından takip etmeye devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sık sık destek ödemesi duyurusu yapmaya devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara birçok sosyal destek ödemesi sağlanmaya devam ederken Bakanlıktan gelen açıklamada başvuran vatandaşlara 7 bin 698 TL destek ödemesi yapılacağı açıklandı.

Son zamanlarda Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmeler çerçevesinde vatandaşlar destek ödemelerini yakından takip etmeye devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sık sık destek ödemesi duyurusu yapmaya devam ediyor. Devlet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine pek çok destek ödemesi sağlıyor.

7 BİN 698 TL ÖDEME YAPILACAK!

Aile Bakanlığı, kronik hastalıklardan muzdarip vatandaşlar için yüz güldüren bir haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuru şartlarını karşılamaları durumunda kronik hastalıklardan muzdarip vatandaşlara destek ödemesi sağlanacağını duyurdu. zellikle Silikozis, Tip-1 Diyabet gibi kronik hastalıkları olan vatandaşlar için özel ödemeler ve destekler sağlanmaya devam ediliyor.

Psiko-sosyal ve mali zorluklarla mücadele eden hastalar ve bakıcılar için büyük bir destek olması planlanan destek ödemesi kapsamında başvuran vatandaşlara 7.608 TL ödeme yapılacağı ifade edildi. PTT aracılığıyla sağlanacak destek ödemesinin detayları başvuru yapmak isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

BAŞVURU ŞARTLARI VE DETAYLAR BELLİ OLDU!

Aile Bakanlığı'nın açıklamasına göre, ödemeler aylık olarak yapılacak ve 2024 yılı itibariyle yardım miktarı 7.608,71 TL olarak belirlendi. Ödemeler, hastaların veya bakıcılarının PTT hesaplarına yatırılacak. Ayrıca hastalığın şiddetine göre değişen destek ödemeleri kapsamında detaylar şu şekilde verildi;

Hafif Silikozis (yüzde 15-34): 6.045,39 TL

Orta Silikozis (yüzde 35-54): 6.909,01 TL

Ağır Silikozis (yüzde 55 ve üstü): 7.698,61 TL

Başvuru süreci, hastalık raporları ve diğer gerekli belgelerle birlikte e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir.

Bu ödemeler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak yapılmaktadır ve hastaların sağlık raporlarına dayanarak e-Devlet üzerinden başvurular gerçeklemektedir.

Ekonomi Haberleri