Asgari ücretle ilgili son dakika! İçeriden duyum geldi Temmuz'da ikinci zammı geliyor milyonları ilgilendiriyor

Asgari ücretle çalışan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren açıklama geldi. Asgari ücret gelen son zammın ardından 17 bin TL'ye yükselmişti.

Türkiye'de milyonların gündeminde yer alan konulardan birisi de asgari ücret zammına yönelik olurken asgari ücrete Temmuz'da ikinci zammın gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Türkiye'de yüksek enflasyon özellikle de asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşların parasının her geçen gün erimesine neden olurken arama motorların üzerinde ''Asgari ücrete Temmuz'da zam gelecek mi?'' sorusunun yanıtı da araştırılmaya devam ediliyor. Peki asgari ücrete Temmuz'da zam gelecek mi? Asgari ücret temmuz zammı ne olacak?

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ ZAMMI VAR MI?

Asgari ücretle çalışan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren açıklama geldi. Asgari ücret gelen son zammın ardından 17 bin TL'ye yükselmişti. Açlık sınırının 20 bin TL'ye yükseldiği bu günlerde asgari ücrete Temmuz'da ikinci zammın gelip gelmeyeceği merak edilirken dikkat çeken açıklama yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde asgari ücrete temmuz ayında herhangi bir ara zammın gündemlerinde olmadığını ifade etmişti. Bu açıklamanın ardından zam beklentisi olan asgari ücretliler kan ağlarken Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete ara zamla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRETLİLER UMUDUNU YİTİRMİYOR!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz ay asgari ücrete ara zam yapılmayacağını açıklarken İsa Karakaş dikkat çeken açıklamalar yaptı. Karakaş, "Açlık sınırı 20 bin TL'ye yaklaşmışken asgari ücretin 17 bin TL'nin altında kalması yasal düzenlemenin ruhuna ve özüne aykırıdır. Enflasyonla mücadele ediyoruz ancak bu enflasyonun yükünü sadece çalışanlara yüklenmemesi gerekiyor" dedi.

Karakaş, "Bu zamlar haziran ayında enflasyon açıklandıktan yansıtılabilir. Zamlar kamu oyuna yansıtıldığı taktirde eylül ayı gibi Asgari ücrete bir ara zam gelebilir. Bu yönde duyumlar aldık. Çünkü emekli ve memura yapılacak zam sonrası oranlar değişecek bu da genel zamlara yansıyacak" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri