Akaryakıt Fiyatlarına Bir Güncelleme Daha! İşte Fiyatlar

Akaryakıt fiyatları, Brent petrolün düşüşüne rağmen ÖTV zammı ve diğer mali etkilerle birlikte İstanbul, Ankara ve İzmir'de güncellendi, liter başına fiyatlar belirli şehirlere özgü olarak artış gösterdi.

Akaryakıt fiyatları son güncellemelerle birlikte önemli değişiklikler gösterdi. Brent petrol fiyatları 83 dolar seviyelerine kadar düşerken, Haziran ayı enflasyon verileriyle birlikte beklenen büyük zam akaryakıt fiyatlarına yansıdı. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde benzin ve motorin fiyatları güncellendi. 22 Temmuz Pazartesi günü itibarıyla litre fiyatları şu şekilde belirlendi:

İstanbul Anadolu Yakası'nda benzin litre fiyatı 44.87 TL, motorin ise 44.83 TL olarak belirlendi. Avrupa Yakası'nda ise benzin 45.00 TL, motorin 44.90 TL ve LPG ise 22.93 TL oldu. Ankara'da benzin litre fiyatı 45.70 TL, motorin litre fiyatı ise 45.63 TL olarak açıklandı. İzmir'de ise benzin litre fiyatı 46.05 TL, motorin litre fiyatı ise 46.03 TL olarak belirlendi. LPG litre fiyatı ise İzmir'de 23.22 TL olarak güncellendi.

Özellikle Kurban Bayramı öncesi ve sonrası yapılan zamlarla birlikte akaryakıt fiyatları 50 lirayı geçti. Brent petroldeki yükseliş trendi devam ederken, son verilere göre fiyatlar 82 dolar seviyelerine kadar geriledi. Motorin ve benzin fiyatlarına peş peşe yapılan zamlarla birlikte tüketicilerin yakıt maliyetleri artış gösterdi. Güncel fiyatlar, tüketicilere sağlıklı bir tercih yapabilme imkanı sunarken, yakıt tüketimini planlamalarında da yardımcı oluyor.

Ekonomi Haberleri