Ulus İçin 2 Büyük Proje! Ankara Büyükşehir Belediyesi Duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent'te pek çok hizmeti vermeye devam ederken bu defa Ulus'un değerine değer katacak 2 yeni projesinin duyurusunu yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent'te pek çok hizmeti vermeye devam ederken bu defa Ulus'un değerine değer katacak 2 yeni projesinin duyurusunu yaptı. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında “Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Çarşı Dolmuş Durakları” inşaatı devam ederken inşaatın tamamlanmasının ardından boşalacak şu anki dolmuş depolama alanı olarak kullanılan alan için de yeni bir yeşil alan projesi hazırlandığı belirtildi.

ULUS'A DEĞER KATACAK 2 YENİ PROJE

Ulus Ankara'nın tarihi anlamda en önemli yerlerinden birisi olurken Ulus'un değerine değer katacak projeler Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilmeye devam ediliyor.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, tarihi bölgedeki iki projenin çalışmalarını sürdürmeye devam ederken projenin yüzde 90'ının tamamlandığı açıklandı.

Toplamda altı kattan oluşacak yapının kuzeyinde genel hizmet eden açık otopark, güneydoğusunda açık otopark, bodrum katta; özel araç otoparkı, alt zemin ve zemin katta; dolmuş durakları, yapının diğer bölümlerinde ticari, kültürel ve yönetimsel alanlar yer alırken birinci katta da özel araç otoparkı bulunacak. Zemin katta; ana giriş, Başkent Market Girişi, ticari alanlar ve ikinci katta ise sanat galerisi girişi, farklı kotlardan oluşan yaya girişleri, görme engelliler müzesi ve sergi salonu bulunacak.

ULUS GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR!

Ankara Kalesi, Roma Tiyatrosu ile Hacıbayram Vali Cami ve çevresindeki tarihi kent dokusu arasında önemli bir konumda bulunan 22 bin metrekarelik alan yeşil alana dönüştürülecek. Proje; Ulus’a peyzaj alanı olarak hem yeni bir kimlik kazandıracak, hem de Ankara peyzaj tarihinin özgün mekânlarını ve yitirilen çeşitliliğini bütüncül bir çerçevede yeniden düşünülmesine imkân sağlayacak.

Ankara Haberleri