TOKİ düşük taksitlerle Ankara’da konut satışı yapacak! İşte aylık taksit tutarı ve geri ödeme tutarı

TOKİ açıklamasında Ankara dahil olmak üzere 2 ilde ucuz konut satışı yapılacağını açıkladı. Konut satışları her geçen gün düşmeye devam ederken TOKİ son dakika konut satışı duyurusunda bulundu.

TOKİ tarafından bir son dakika duyurusu yapıldı. Konut piyasasında fiyatların oldukça yükselmesi vatandaşların TOKİ'ye daha fazla yönelmesine neden olurken Ankara'da yaşayan milyonlarca TOKİ tarafından müjdeli haber verildi.

TOKİ açıklamasında Ankara dahil olmak üzere 2 ilde ucuz konut satışı yapılacağını açıkladı. Konut satışları her geçen gün düşmeye devam ederken TOKİ son dakika konut satışı duyurusunda bulundu.

TOKİ ANKARA'DA KONUT SATIŞI YAPACAK!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatlarında yıllık artış Mart ayında yüzde 51.99 oldu. Bu rakamlara göre konut fiyatları Mart ayındaki yıllık enflasyonun yüzde 16.5 altında geldi ve reel olarak düştü.

TOKİ Ankara'da da ucuz konut satışı yapacağını duyurdu. TOKİ tarafından yapılan duyurunun ardından başvuru şartları merak edilirken detaylar şu şekilde açıklandı;

  • Toplu Konut İdaresi tarafından satılacak konutlar için başvurularda bazı şartlar aranmaktadır. TOKİ başvuru şartları şu şekilde olacak:
  • Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacaktır.
  • Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.
  • Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır.

Konutta ilk duyuru geldi ve Çorum ile Ankara'da ucuza konut satışı yapılacağı bildirildi. Çorum ve Ankara'da ucuza konut satışı yapılacağı bildirildi. Çorum için 23 Mayıs'ta, Ankara için ise 3 Haziran tarihinde başvurular başlayacak.

Ankara Haberleri