Sokak Hayvanları Yasası İçin Eylem Ankara'da Devam Ediyor

Ankara'da hayvan hakları savunucuları, AK Parti'nin Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapmayı planladığı değişikliklere karşı Kuğulu Park'ta nöbet tutarak protestolarını sürdürüyor.

Ankara'da hayvan hakları savunucuları, AK Parti tarafından hazırlanan Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne karşı protestolarını sürdürüyor. Meclis Parkı'nda başlayan nöbetlerini, polis müdahalesi sonrasında Kuğulu Park'a taşıyan grup, tasarının içeriğiyle ilgili endişelerini dile getiriyor. Komisyonun geçtiğimiz gün gerçekleşen toplantısında teklifin ilk üç maddesi kabul edilmiş olsa da, hayvanseverler kararlılıkla direnişlerini sürdürüyor.

Gazeteci Gözde Çağrı Özköse'nin Polatlı Postası İnternet Haber Sitesi'ne yaptığı açıklamada belirttiğine göre, hayvan hakları savunucuları her gün Kızılay Sakarya Caddesi'nde toplanarak seslerini duyurmaya devam ediyorlar. Bu süreç, bugün itibariyle 56. gününe girecek. Özköse, komisyon toplantısının yoğunluğunu ve kabul edilen maddeleri aktarırken, Kuğulu Park'taki eylemlerin de gece boyunca devam ettiğini ve nöbet tutulduğunu vurguladı.

Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişikliklerin hayvan hakları savunucuları tarafından yakından takip edildiğini ve bu süreçte şeffaflık ve katılımcılığın önemli olduğunu belirten Özköse, eylemlerin ve nöbetlerin amacının halkın dikkatini çekmek ve taleplerini yetkililere iletmek olduğunu söyledi.

Kuğulu Park'taki nöbetin devam edeceği bilgisi verilirken, hayvanseverlerin tasarıyla ilgili endişelerinin ve önerilerinin dikkate alınmasını bekledikleri kaydedildi.

Ankara Haberleri