Nallıhan’da “Lavanta Hasat Şenliği” düzenlendi

Kırsal kalkınma ve yerli üreticiyi destekleme çalışmalarına her geçen gün yenilerini ekleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Nallıhan Belediyesi ve NALTAB iş birliğiyle Lavanta Hasat Şenliği gerçekleştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma projeleri kapsamında yerli üreticilere sağladığı destekleri sürdürüyor. Bu kapsamda, Nallıhan Belediyesi ve Nallıhan Tıbbi Aromatik Bitkiler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi (NALTAB) iş birliğiyle Nallıhan’ın Yukarıbağ Mahallesi’nde "Lavanta Hasadı Şenliği" düzenlendi. Şenlik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş'ın da katılımıyla büyük ilgi gördü. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi'nin Gezici Çocuk Etkinlik Aracı da alanda çocuklar için eğlenceli etkinlikler düzenledi.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, yapılan açıklamada Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal üretimi desteklemede öncü kurumlardan biri olduğunu belirtti. Tüzün, "Üreticilerimizin tarımsal üretimde cesaretlerini kaybetmemelerini ve özellikle gençleri bu sektörde tutabilmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla bitkisel ve hayvansal üretimlerin yanı sıra toprak ve su kaynakları geliştirme projelerimize hız verdik. Köylerde yeni çeşmeler açtık, sulama projeleri başlattık ve göletler inşa ettik" dedi.

Tüzün ayrıca gelecekte olası su ve gıda krizlerine hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayarak, Ankaralı üreticilere her türlü desteği verdiklerini ifade etti. "Bugün burada küçük üreticilerin kullanılamayan arazilerinin değerlendirilmesi en iyi örneklerden biri olan lavanta üretimiyle ilgili bir başarı öyküsü yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak burası 501 bin adet lavanta fidesiyle destekleniyor ve üçüncü yıldan itibaren yüksek kaliteli ürünler elde ediliyor" şeklinde konuştu. Bu girişimlerle Ankara Büyükşehir Belediyesi, yerel üreticilerin güçlenmesine ve tarımsal potansiyelin artırılmasına önemli katkı sağlıyor.

Ankara Haberleri