Hastalıklı köpekleri Ankara'ya getiren 2 kişi hakkında dava açıldı

Hastalık taşıyan köpekleri Ankara'ya getirdikleri iddiasıyla tutuklanan Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü Boyacı ile hayvanları getiren araç şoförü Muhammed Savaş Demir hakkında dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesine göre, 9 Haziran'da Şanlıurfa'da kuduz vakalarının yaşandığı bir bölgeden karantina altındaki köpeklerin Ankara'ya taşındığına dair yapılan bir ihbar üzerine soruşturma başlatıldı.

Yürütülen operasyonlar neticesinde, köpekleri araçla şehre getirdiği belirlenen Muhammed Savaş Demir'in Gölbaşı ilçesinde 13'ü yavru 27 köpek ile yakalandığı belirtildi. Aynı iddianamede, sanık Boyacı'nın da Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındığı ifade edildi. Boyacı, iddianamede yer alan ifadesinde, hayvanların belediye yetkililerine sorularak sahiplendirildiğini ve kuduz olmaları durumunda belediyenin sahiplenmeye izin vermeyeceğini savundu.

Sanık Demir, Siverek ilçesindeki bir hayvan barınağından Yaşama Tutunan Patiler Derneği adına 29 hasta köpeği Ankara'ya getirmek için yola çıktığını, ancak yolda 2 köpeğin öldüğünü belirterek, suç işlemek gibi bir niyetinin olmadığını ileri sürdü.

İddianamede, sanıklar hakkında "bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbire aykırı davranma" suçundan 2 aydan 1 yıla kadar, "sahipli hayvana işkence" suçundan da 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianame, Ankara 38. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve sanıkların 24 Haziran'da hakim karşısına çıkacağı belirtildi.

Ankara Haberleri