Etlik Şehir Hastanesinde açılan 'Model Ev' engellilere rehber olacak

Ankara Etlik Şehir Hastanesinde hizmete sunulan "Model Ev", tedavi gören engelli bireylerin taburcu olduktan sonra ev yaşamlarını daha rahat ve güvenli şekilde sürdürebilmesine olanak sağlayacak.

ChatGPT

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bünyesinde faaliyete alınan Model Ev'in açılışı, Ankara İl Sağlık Müdürü Ali Niyazi Kurtcebe, Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Demirtaş, hastane yöneticileri, uzmanlar ve hastaların katılımıyla gerçekleştirildi.

Kurtcebe, açılış konuşmasında projenin heyecan verici olduğunu ve hızlı bir şekilde hayata geçirilmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti. Model Ev'in, engelli bireylerin hayata daha sıkı tutunmalarını sağlayacağını belirterek, "Model Evler, kimseye yük olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri için önemlidir. Buradaki hastalarımız, kazandıkları deneyimlerle daha rahat bir yaşam sürecekler." dedi.

Koordinatör Başhekim Yardımcısı Demirtaş ise konuşmasında, Model Ev'in hastaların günlük yaşamlarını kolaylaştırmayı ve ev ortamlarını kendi yeteneklerine göre düzenleyebilmelerini amaçladığını vurguladı. Sağlıklı her bireyin potansiyel bir engelli adayı olduğunu belirterek, Model Ev'in bu açıdan önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Ayrıca, Model Ev'in ülkemizdeki ilk TSE standartlarına uygun proje olduğunu ve engelli bireylerin taburcu olduktan sonra evlerinde nasıl yaşayabileceklerini öğreteceğini söyledi. Model Evde, engelli bireylerin ihtiyaç duyduğu tüm yaşam alanlarının bulunduğunu ve küçük değişikliklerle bile bir kişiyi başkasına bağımlı olmaktan kurtarabileceklerini belirtti.

Açılış töreninde, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Yaman ile Ergoterapi Birim Sorumlusu Prof. Dr. Ebru Karaca Umay da konuşma yaparak projenin önemini vurguladılar.

Ankara Haberleri