Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan minik Tunahan'a deri nakli

Ankara'da başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan ilkokul 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşanan üzücü olayda, ilkokul 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz, okula giderken başıboş köpeklerin saldırısına maruz kaldı ve ağır yaralandı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen yaklaşık 12 saatlik bir operasyonla Tunahan'a deri nakli yapıldı. Tunahan, 7 Aralık 2023 tarihinde Kafkas Mahallesi'ndeki evinden çıkıp okula gitmek için yola çıktığında, boş arazide bulunan köpeklerin saldırısına uğramıştı.

Tunahan, tedavi süreci boyunca Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi'nde uzun bir süre ameliyatlar geçirdi ve mart ayında taburcu edildi. Ancak fonksiyonlarını tam olarak geri kazanabilmesi için fizik tedavi ve rehabilitasyon süreci devam ediyor. Son olarak geçirdiği 12 saatlik operasyon sonrası sağlık durumu stabil olan Tunahan, yoğun bakımdan servise alındı.

Baba Halil Yılmaz, oğlunun tedavi sürecinde hastane personeline büyük bir minnettarlık duyduklarını ve onlarla aile gibi olduklarını belirtti. Tunahan'ın 15. büyük ameliyatı olduğunu ve bu süreçte zor günler geçirdiklerini dile getiren Yılmaz, oğlunun psikolojisinin de bu süreçte ciddi şekilde etkilendiğini ve dışarı çıkmak istemediğini söyledi. Ayrıca, başıboş sokak köpekleri sorununa dikkat çekerek, devletin bu konuda yasal düzenlemeler yapmasını ve bu tür olayların başka çocuklara yaşatılmamasını umut ettiklerini vurguladı.

Ankara Haberleri