ATO Başkanı Baran’dan ABD Büyükelçisi Flake’e ziyaret

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçisi Jeffry Lane Flake’i ziyaret etti.

Dün (10 Temmuz), Amerika Büyükelçiliği Binası’nda gerçekleşen ziyarette, Baran’a Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay ve üyeler Adem Ali Yılmaz ile Ali Yıldız eşlik etti. Dış Ticaret Elçi Müsteşarı Michael Lally de görüşmede yer aldı.

Ziyaretin ardından Baran, ABD Büyükelçisi Flake’e Ankara Ticaret Odası üyelerinin ABD ziyaretlerinde vize süreçlerinde kolaylık sağlanması talebini ilettiklerini belirtti. Baran, Büyükelçi’nin ziyaretlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO toplantısı nedeniyle ABD’de bulunduğu zaman dilimine denk geldiğini hatırlattı ve "ABD ile Türkiye arasında NATO çerçevesinde uzun yıllara dayanan müttefiklik ilişkilerinin Avrupa-Atlantik bölgesinde barış ve istikrara önemli katkı sağladığını" vurguladı.

Baran, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerin askeri, siyasi ve ekonomik boyutlarına dikkat çekerek, "Ankara Ticaret Odası olarak, bu ilişkinin ekonomik ve ticari yönüyle ilgileniyoruz. İki ülke arasındaki ticaret hacmi son yıllarda rekor seviyelere ulaşarak 30 milyar doları aştı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu 100 milyar dolarlık dış ticaret hacmi hedefine doğru ilerlediğimizi gösteren veriler mevcut" dedi.

Baran, Türkiye’nin ticaret ve yatırım açısından önemli fırsatlar sunduğunu vurgulayarak, iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirme çabalarını aktardı. Ayrıca Ankara ekonomisi hakkında bilgi verirken, ABD vatandaşlarının Başkent’te sağlık turizmi fırsatlarından yararlanabileceğini belirtti.

Ankara Haberleri