Ankara'nın bu ilçelerinde yaşayanlar bugün çok zorluk çekecek! Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı çok fena geliyor

Geçtiğimiz gün ve geçtiğimiz hafta sağanak yağış etkisinden kurtulamayan Ankara'da zor anlar yaşandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından peş peşe hava durumu uyarıları yapılmaya devam edilirken vatandaşlar 28 Mayıs 2024 Salı hava durumu raporlarını merak etti. Bugün havanın Ankara'da nasıl olacağı pek çok Ankaralı tarafından merak konusu olurken Meteoroloji'den açıklama geldi.

Geçtiğimiz gün ve geçtiğimiz hafta sağanak yağış etkisinden kurtulamayan Ankara'da zor anlar yaşandı. Ankara'da durmadan devam eden sağanak yağış bazı mahalleleri su basmasına neden olurken 28 Mayıs 2024 Salı Ankara hava durumu merak konusu oldu.

ANKARA'DA YAĞIŞ BUGÜN DE DEVAM EDECEK!

Ankara'da hava durumunun nasıl olacağı vatandaşlar tarafından büyük bir merakla araştırılmaya devam edilirken Ankaralılar için peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Ankara hava durumuna ilişkin yöneltilen raporda bugün Ankara'da gök gürültülü sağanak yağış beklendiği ifade edildi.

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok il için uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından peş peşe yapılan uyarılar doğrultusunda vatandaşların tedbirli olması gerektiğini ifade edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sarı kodla uyardığı iller şu şekilde yer aldı;

Amasya, Ankara, Antalya, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Isparta, Kayseri, Kırşehir, Konya, Muğla, Nevşehir, Niğde, Samsun, Sivas, Tokat, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale

BİRÇOK İLE SARI KODLU UYARI YAPILDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; Ankara il genelinde 28 Mayıs Salı günü öğle saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji genel değerlendirmesinde; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu ile Bursa, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Kastamonu, Karabük, Malatya, Elazığ ve Tunceli çevreleri ile Adana ve Mersin’in kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Ankara Haberleri