Ankaralılar bu habere derin bir OH çekecek! Yeni otogar geliyor milyonlar bayram edecek

Başkent Ankara Türkiye'nin en büyük ve kalabalık 2. ili olurken verilere göre Ankara'da nüfus 6 milyona dayanıyor. Yaklaşık 6 milyon kişinin yaşadığı Ankara'da otogar ihtiyacını sadece 2 otogar karşılarken 3. bir otogara ihtiyaç duyuluyor.

Ankara'da milyonlarca vatandaşın yıllardır beklediği en önemli konulardan birisi de 3. otogar olurken konuyla ilgili dikkat çeken gelişmeler vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Milyonların gözü yerel seçimlerin ardından gelecek müjdelere çevrilirken Ankaralılara bayram ettirecek o haber geldi. Gözler Ankara'nın 3. otogarına döndü.

Başkent Ankara Türkiye'nin en büyük ve kalabalık 2. ili olurken verilere göre Ankara'da nüfus 6 milyona dayanıyor. Yaklaşık 6 milyon kişinin yaşadığı Ankara'da otogar ihtiyacını sadece 2 otogar karşılarken 3. bir otogara ihtiyaç duyuluyor.

ANKARA'YA YENİ OTOGAR MÜJDESİ HER AN GELEBİLİR!

Ulaşım kolaylığı açısından Ankara vatandaşların Türkiye'de örnek gösterdiği illerden birisi olmayı başarmış durumda. Vatandaşların pek çok otogarlara dahi metro ile ulaşım sağlayabiliyor. Bugün 6 milyona yakın nüfusu bulunan Ankara'da AŞTİ ve cep otogarı olan Söğütözü olarak 2 otogar hizmet etmeye devam ediyor.

Nüfusun her geçen gün artması ve Ankara'nın yaşam yerlerinin giderek genişlemesi bazı vatandaşların otogar ihtiyacının daha fazla artmasına neden olurken yerel seçimlerin ardından gözler gelecek açıklamalara döndü. Yenimahalle, Eryaman, Etimesgut, Sincan bölgesini kapsayan bir otogar müjdesi merakla beklenmeye devam ederken konuyla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

PROJENİN YAKINDA GÖRÜŞÜLMESİ BEKLENİYOR!

Milyonların yıllardır istediği ve talep ettiği yeni otogarla ilgili de Aşti bölgesinden olumlu kararlar çıkmazken Eryaman bölgesine oluşturulabilecek yeni otogar Yenimahalle, Eryaman, Etimesgut, Sincan bölgesinde yaşayan vatandaşlara her açıdan kazandırmış olacak.

Altay Mahallesi Muhtarı Erol Ekici, “Projenin bölgeye faydası da olabilir zararı da olabilir.’’ Değerlendirmesinde bulunduğu açıklamada ‘‘Ben mahalle sakinlerinin de görüşünün alınmasını isterim. Buradan AŞTİ’ye gitmek zor oluyor. İstanbul’dan gelen vatandaş AŞTİ’ye gittikten sonra tekrar bu tarafa geliyor. Biz geçen hafta kaymakam beyinde olduğu bir toplantıda bu konuyu dile getirmiştik. Bizim indi bindi cep talebimiz olmuştu” ifadelerini kullandı.

Ankara Haberleri